Första hjälpen 1 / Livräddande första hjälpen 8 t kombinationsutbildning

09.03.2024 - 09.03.2024 klo 09:30- 17.00 Mariehamn
Välkommen på kurs FRT Frivillig!
Välj mellan kurserna FRK Första hjälp 1 16 timmar kombinationsutbildning eller FRK Livräddande Första hjälpen 8 timmar kombinationsutbildning.
Första hjälp 1 är ett minimikrav för att vara med i en larmgrupp.
Har du senaste gått FHJ 1 16 timmar, kan du  uppdatera det kortet med att gå en 8 t för att förlänga giltighetstiden i ytterliggare tre år.

En kombinationsutbildning är ett flexibelt och mångsidigt sätt att genomföra en första hjälpen-kurs på. Som namnet antyder är en kombinationsutbildning en kombination av två olika genomförandeformer, bestående av onlineutbildning och en närutbildningsdel.

Först genomförs onlineutbildningsdelen (50 %) självständigt och så att den godkänns, efter detta deltar man i den gemensamma närutbildningsdelen (50 %). I närutbildningsdelen utförs praktiska övningar under ledning av en utbildare.

 Du behöver göra båda delarna för att få godkänt intyg för kursen.
Del 1: Teoridel. Görs online på egen hand innan Del 2. Du behöver inte läsa in dig på material på förhand, utan allt finns i online programmet som består av text, filmer och övningsuppgifter.
Inloggning till online delen och mer instruktioner skickas till den e-post adress du uppger  i anmälan, ca 2-3 veckor innan övningsdagen. Beräka tillräckligt med tid för att genomföra del 1 som består av 50 % av kurstiden, ca 4-8 timmar.  Du kan ta pauser i programmet och behöver inte göra allt på en dag! Del 1 måste vara avklarad för att kunna delta i del 2.
ANGE den samm e-post adress, som du senast angav då du tog första hjälpen kursen!
Del 2: Övningsdag i grupp lördag 9.3.2024 kl 9.30 – ca 12.30/ 17.00. De som går repetitionskursen är endast med förmiddagen.
Var? Torggatan 26 B, Mariehamn.
Ta på omömma kläder då övning sker även på golv.
Vi bjuder på förmiddags- och eftermiddagsfika, samt lunch. Meddela allergier i din anmälan.
Ilmoittaudu mukaan