För medier

Vi betjänar massmedierna

Finlands Röda Kors samordnar Frivilliga räddningstjänstens verksamhet och ansvarar också för kommunikationen inom nätverket. Våra experter ställer upp till intervjuer och utdelning av bakgrundsfakta.

  • Begäran om mer information och intervju till Frivilliga räddningstjänstens informatör Ossi Seppälä (vikare för Sari Häkkinen), ossi.seppala@punainenristi.fi eller tfn 040 664 7779.
  • Kontaktuppgifterna till Röda Korsets centralbyrås beredskapsenheter och distriktens beredskapschefer finner du på sidan för kontaktuppgifter.

Foton för mediernas bruk

Foton av Frivilliga räddningstjänstens verksamhet finns i Röda Korsets offentliga bildarkiv. Bilderna kan användas i publikationer om Frivilliga räddningstjänsten, om fotografens namn och källan nämns.

Du kan bläddra i vårt bildarkiv utan registrering genom att lämna fälten för användarnamn och lösenord tomma och klicka på ”Logga in”. Nedladdning av högupplösta bilder kräver registrering.

Vår medlemsorganisation

Vill du ha mer information om Frivilliga räddningstjänstens medlemsorganisations verksamhet? Via vårt nätverk har vi en gedigen sakkunskap om frivilligt hjälparbete som stödjer myndigheterna: efterspaning av försvunna på land, till sjöss och i luften, psykiskt stöd, trafikstyrning, räddningshundverksamhet, proviantering, ordnande av nödinkvartering och många andra former av beredskapsverksamhet.

Bekanta sig med Frivilliga räddningstjänstens medlemsorganisationer

Vapepa-info är Frivilliga räddningstjänstens tidning, som utkommer en gång per år.

Till webbtidningen