Keski-Suomen maakuntatoimikunnan kokous

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) Keski-Suomen maakuntatoimikunnan kokous pidettiin tiistaina 14.3.2023 Jyväskylässä, Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin koulutustiloissa.

Puheenjohtaja Juha Vimpari (Suomen Latu) avasi kokouksen ja toivotti kaikki paikalla olleet tervetulleiksi tähän vain paikan päällä pidettävään kokoukseen. Osallistujajoukko oli järjestötaustoiltaan monipuolinen ja runsas, paikalla oli myös viranomaisten edustajia.

Ennen toimintakertomusta valmius- ja resurssikouluttaja Heikki Maukonen (Suomen Punainen Risti ja Suomen Latu) piti luennon ”Vapepa – kaikkien viranomaisten tukena”. Luennossa käytiin läpi Vapepan laajenevaa tehtäväkenttää.

Toimintakertomuksen esitteli valmiuspäällikkö Aki Valonen (Suomen Punainen Risti). Vapepa Keski-Suomen toimintakertomus on ladattavissa tästä. Toimintakertomuksessa huomioitavaa on Vapepa Keski-Suomen alueella olleiden hälytystehtävien ja autettujen henkilöiden määrä vuonna 2022. Aki Valosen sanoin ”Tästä voimme olla syystäkin ylpeitä!”.

Valmiuspäällikkö Aki Valonen esitteli saatujen hälytyskorvausten käyttöperiaatteet ja tuloslaskelman vuodelta 2022.

Valmiuskouluttaja Mikko Koljander (Keski-Suomen pelastuskoirat) esitteli hankintaesityksen, joka palvelee Keski-Suomen aluetta tasapuolisesti ja hankittavat varusteet tulevat olemaan vapepalaisten käytettävissä ympäri maakuntaa. Esittelyn jälkeen hankintaesitys hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti ja hankinnat tullaan tekemään lähitulevaisuudessa.

Muut asiat

Aki Valonen esitteli Hilla23-tapahtumaa ja pyysi vielä järjestöjä ilmoittautumaan rastien pitäjiksi. Hilla23-tapahtumaan voi ilmoittautua rastien pitäjäksi sivullamme osoitteessa https://vapepa.fi/2023/02/14/hilla23/.

Maakuntatoimikunnan puheenjohtaja Juha Vimpari on viimeistä vuottaan puheenjohtajana ja tämän takia tullaan tämän vuoden aikana hakemaan puheenjohtajaehdokkaita seuraavalle puheenjohtajakaudelle (2024–2025). Puheenjohtaja voi toimia tehtävässään maksimissaan kolme kautta. Ehdokkaita voi esittää syksyllä 2023 pidettävään maakuntatoimikunnan kokoukseen mennessä ja ehdotukset tulee lähettää valmiuspäällikkö Aki Valoselle, aki.valonen@punainenristi.fi. Uusi puheenjohtaja valitaan syksyllä 2023 maakuntatoimikunnan kokouksessa.

Aki Valonen kertoi Vapepan tulevasta juhlavuodesta. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu täyttää 60 vuotta vuonna 2024. Aki Valonen pyysi ideoita, joilla voimme juhlistaa aikuiseen ikään kypsynyttä Vapepaa ja näistä ideoista voi olla yhteydessä Aki Valoseen.

Kokouksen lopuksi ohjelmajohtaja Jooel Niittynen (Suomen Punainen Risti, Länsi-Suomen piiri) kertoi että Vapaaehtoisen pelastuspalvelun yhteysjärjestö, Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja toivotti kokouksessa paikan päällä olleet juhlatilaisuuteen Pohjanmaalle.

Seuraava Keski-Suomen maakuntatoimikunnan kokous pidetään 24.10.2023, lisätietoja sivullamme, osoitteessa https://vapepa.fi/tapahtuma/vapepa-keski-suomen-maakuntatoimikunnan-vuosikokous/.

Puheenjohtaja päätti kokouksen ja kiitti kokousta.

 

Artikkelin kuva: Juha Vimpari, 14.3.2023.
Artikkelin teksti: Heikki Maukonen, 15.3.2023.

 

Liite: Maakuntatoimikunnan kokouspöytäkirja 1/2023 Keski-Suomi