Koulutus

Kun osaat, uskallat auttaa. Vapepalaisena saat aina koulutuksen tehtäviisi. Peruskurssit ovat hyvä paikka tutustua toimintaan ja jatkokursseilla pääset syventämään osaamistasi. Harjoitukset yhdessä viranomaisten kanssa valmistavat sinua ja ryhmääsi tositilanteisiin!

Koulutuspolun rakenne

Peruskurssi

Vapepan perustason kurssilta saat ne taidot, joita tarvitset toimiaksesi vapaaehtoisena hälytysryhmässä. Etsintäkurssilla tutustut kadonneen ihmisen etsinnässä tarvittaviin etsintämenetelmiin, viestitoiminnan kurssilla opit käyttämään radiopuhelinta ja muita viestivälineitä ja ensihuollon peruskurssilla, perehdyt ihmisen auttamiseen onnettomuuden jälkeen.
Vapepan peruskurssilla saat perustiedot siitä, mikä Vapepa on ja miten toimimme viranomaisten apuna.

Etsi peruskursseja alueeltasi

Harjoituksia

Pääset soveltamaan peruskursseilla oppimaasi käytäntöön osallistumalla Vapepan harjoituksiin ja hälytystehtäviin. Harjoitukset järjestetään usein viranomaisten kanssa ja niissä opetellaan yhteistyötä Vapepan eri hälytysryhmien kesken.

Liityttyäsi hälytysryhmään saat vapaaehtoiselta valmiuspäivystäjältä tiedon hälytystehtävistä. Päätät kuitenkin aina itse, osallistutko tehtävään.

Etsi harjoituksia alueeltasi

Alueellinen jatkokoulutus

Peruskurssien jälkeen voit syventää osaamistasi alueellisessa jatkokoulutuksessa. Toiminnallisilla kursseilla opit lisää esimerkiksi johtamisesta ja viranomaisyhteistyöstä.

Etsi jatkokoulutuksia alueeltasi

Valtakunnallinen jatkokoulutus

Kokemuksen karttuessa osaamisestasi voi olla hyötyä myös muille vapaaehtoisille. Voit kouluttautua esimerkiksi Vapepa-johtajaksi johtamaan vapaaehtoisjoukkoa hälytystilanteissa tai valmiuskouluttajaksi vetämään peruskursseja uusille vapaaehtoisille.

Etsi valtakunnallisia jatkokoulutuksia