Koulutusta ja harjoitusta

Vapepalla koulutusviikonloppu Jyvässeudulla

Lauantaina 4.5.2023 oli kaksi Vapepan kurssia Jyväskylässä ja yksi varautumisen harjoitus Hangasjärvellä.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsinnän peruskurssi ja etsinnän ryhmänjohtajakoulutus pidettiin Jyväskylässä. Etsinnän peruskurssi antaa valmiudet toimia kadonneiden etsijänä osana etsintäryhmää ja ryhmänjohtajakoulutus tuottaa etsintäryhmien johtamiseen kokeneita vapepalaisia. Etsintäkurssille osallistui 19 ja ryhmänjohtajakurssille 7 kurssilaista. Molempien kurssien kurssilaiset pääsevät harjoittelemaan kadonneen etsintää ja etsintäryhmien johtamista Vapepa 60 vuotta juhlavuoden etsintäharjoituksessa 19.5.2024.

Viikonlopun aikana harjoiteltiin kylävarautumista Korpilahdella, yhteistyössä Pohjoisten Korpilahden kylien Vapepa -ryhmän kanssa. Ryhmä on hälytetty valmiusharjoitukseen lauantaina 4.5.2024 klo 9.00. Harjoitus kohteessa alkoi klo 12 ja kesti 24 tuntia. Harjoituskohteessa myös järjestettiin viesti- ja alkusammutuskoulutusta osallistujille. Harjoitus toteutettiin ely rahoituksella, ja saa jatkoa tulevana syksynä Ylä-Muuratjärven kylätalolla pakkasten tullessa.

 

Kuvassa Pohjoisten Korpilahden kylien Vapepa -ryhmän vapepalaisia. Keski-Suomen Kylät ry Korpilahden Pohjoisten kylien ja Vapepa Keski-Suomi kylävarautumisen evakuointiharjoitus Hangasjärven eräkämpällä. Tarkoitus harjoitella häiriötilanteiden varautumista Jyväskylän kaupunki – City of Jyväskylä harva-alueilla ja siihen liittyvää evakuointia viikonlopun ajan.

#SuomenKylät #Vapepa #VapepaKS