Vuoden vapaaehtoisen pelastajan tunnustus luovutettiin 28.11.

Kuva: Juha Rajala

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu palkitsee tänään  lauantaina oululaisen pelastusvene Toppilan miehistön vuoden vapaaehtoisen pelastajan tunnustuksella. Aluksen miehistöön kuuluvat oululaiset Roope Aarnikare, Markku Hentilä ja aluksen päällikkö Juha Rajala.

Aarnikare, Hentilä ja Rajala pelastivat elokuun lopussa veden varasta kaksi ihmistä, joiden vene oli kaatunut korkeassa aallokossa. Pelastusvene Toppila oli koulutusajossa Oulun edustalla, kun aluksen miehistö havaitsi veden varaan joutuneet ihmiset. Viidessä minuutissa molemmat henkilöt oli saatu nostettua merestä veneeseen. Miehistö teki ilmoituksen meripelastuskeskukseen ja kuljetti kaatuneen veneen matkustajat lähimpään pienvenesatamaan, johon meripelastuskeskus oli tilannut ambulanssin. Myös kaatunut vene saatiin siirretyksi satamaan aiheuttamasta vaaraa muille vesillä liikkujille.

Palkittavat kuuluvat Oulun Meripelastusyhdistykseen. Kaikki ovat toimineet vapaaehtoisina meripelastajina vuosien ajan.

Vuoden valtakunnallisen vapaaehtoisen pelastajan tunnustus luovutetaan lauantaina 28.11.2015.  Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vuotuisessa yhteistapaamisessa Vapepa-foorumissa, joka järjestetään Lappeenrannan Maasotakoululla. Tilaisuudessa jaetaan myös muun muassa maakunnallisen pelastajan tunnustukset sekä muut Vapepan vuosittaiset huomionosoitukset.