VeriRyhmä Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) luovutti 25 kertaa

Kiitos, että olitte mukana avun ketjussa myös koronavuonna!

Onnittelut, teidän VeriRyhmänne Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) oli aktiivisimpien auttajien joukossa poikkeusvuonna 2020! Kiitämme potilaiden puolesta lämpimästi jokaista hengenpelastajaa.

Viime vuosi oli koronaviruspandemian vuoksi poikkeuksellinen myös Veripalvelulle sekä sairaaloiden verentarpeen nopean vaihtelun että pandemian vaatimien toiminnan muutosten vuoksi. Verenluovuttajat kuitenkin vastasivat huutoomme upeasti jatkamalla säännöllistä auttamista, ja tarvittavat verivalmisteet saatiin toimitettua hoitoyksiköihin isoille ja pienille potilaille joka päivä.

Kokoverta luovutettiin viime vuonna lähes 190 000 kertaa. Tästä VeriRyhmien jäsenten osuus oli noin 12%, mikä on hieman enemmän kuin aiempina vuosina. Kaikkiaan 3 192 yritysten, yhteisöjen ja kaveriporukoiden VeriRyhmää ojensi kätensä vuoden aikana. Lisäksi yli 2 000 VeriRyhmää osallistui syys-marraskuussa Autetaan taas yhdessä -kampanjaan, ja lokakuussa VeriRyhmät tekivät peräti tähänastisen ennätyksensä yli 2 600 luovutuskäynnillä. Uusiakin VeriRyhmiä perustettiin erittäin hienot 834.

600 aktiivisinta VeriRyhmää palkitaan kunniakirjalla verenluovutuksista vuonna 2020 seuraavasti:
• platinakunniakirja 34 kpl (vähintään 50 luovutusta)
• kultakunniakirja 62 kpl (vähintään 30 luovutusta)
• hopeakunniakirja 103 kpl (vähintään 20 luovutusta)
• kunniakirja 401 kpl (vähintään 10 luovutusta)

Teidän VeriRyhmänne ojensi kätensä 2020 yhteensä 25* kertaa – mahtavaa! Toivottavasti tapaamme teitä yhtä usein myös tänä vuonna. Yhdessä autamme enemmän!

Katso kaikki palkitut ryhmät vuodelta 2020 tästä.

Kuva: Espoon palkittuja VeriRyhmiä alkuvuonna 2020 ennen koronapandemiaa. Teksti: Veripalvelun lähettämä sähköpostiviesti veriryhmän ylläpitäjälle 11.2.2021.

*Mukaan on laskettu kaikki ryhmänne jäseneksi käynnillään liittyneet ja myös ne käynnit, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Suomen Punainen Risti, Veripalvelu