Varautumispäivä 7.2.2024

Varautuminen on yhteispeliä

7.2.2024 Varautumispäivänä mekin kannustamme ihmisiä huolehtimaan omasta ja läheistensä turvallisuudesta. Olemme iloisia, että olet kiinnostunut varautumisesta ja haluat jakaa tietoa varautumisesta muillekin.

Varautumispäivän teema vuonna 2024 on “Varautuminen on yhteispeliä”. Se tarkoittaa, että viranomaiset ja kansalaiset tekevät yhteistyötä häiriötilanteissa ja kriiseissä. Viranomaisilla riittää tehtäviä häiriötilanteen alussa liiaksikin asti, siksi jokaisella on oma vastuu varautua mahdollisuuksiensa mukaan, mutta myös auttaa ja tukea muita tarvittaessa.

Varautuminen sarjakuva.

Mitä muuta varautuminen voi olla? Vastaus löytyy sivulta https://72tuntia.fi.

72 tuntia on hyvä sivusto (https://72tuntia.fi), josta löytyy paljon tietoa ja vinkkejä varautumiseen. Sieltä voit esimerkiksi testata, oletko varautumisen mestari, tai tilata ilmaisen Varautuminen kotona -esitteen.

7.2.2024 julkaistaan varautumiseen liittyvä mobiilipeli. Löydät pelin 72 tuntia varautumissuosituksen sosiaalisen median kanavista: Facebookista, X:stä ja Instagramista käyttäjätunnuksella @72tuntia ja https://72tuntia.fi -etusivulta.

Jos haluat lisätietoa Varautumispäivästä, voit tutustua SPEKin sivuihin (https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/varautumispaiva), jossa on ohjeita ja materiaaleja varautumispäivään osallistumiseen.

Toivottavasti olet nauttinut varautumispäivästä ja oppinut jotain uutta.

Varautumispäivän järjestävät yhteistyössä SPEK, Huoltovarmuuskeskus ja Kuntaliitto.

#varautumispäivä #varautuminen #72tuntia