Vapepan tapahtumat Keski-Suomessa

Kuinka saan tapahtumasta tiedon Vapepan tapahtumakalenteriin, entä kuinka saan tapahtuman tilastoihin?

On jälleen edellisen vuoden tapahtumien yhteenvedon rakentamisen aika. Paljon jää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Keski-Suomen alueen tapahtumia pois tilastoista ja paljon tapahtumia jää ilmoittamatta myös tapahtumakalenterissamme.

Alla oleva ohje on Keski-Suomen paikallistoimikunnille ja tapahtumia pitäneille vapepalaisille.

Näihin puutteisiin on tehty pari lomaketta 

1. Vapepan tapahtumakalenteriin tapahtumailmoituksen (Keski-Suomen alueella) saa laittamalla tietoa tapahtumasta valmiilla lomakkeella. Tiedottajana toimiva luo lomakkeella annetuista tiedoista tapahtuman Vapepan kalenteriin. Lomake on paikallistoimikuntien käyttöön ja löytyy täältä.

2. Menneen tapahtuman (koskee vuotta 2024) ilmoittaminen tilastoihin onnistuu myös helposti valmiilla lomakkeella ja se löytyy täältä. Tällä lomakkeella ilmoitetaan kaikki muut tapahtumat, paitsi hälytystehtävät. Vapepan hälytystehtävät tilastoidaan Ohto-järjestelmän avulla, Vapepa-johtajien toimesta. Lomakkeella ilmoitettavia tapahtumia ovat kaikki koulutukset, kurssit, infot, markkinoille osallistumiset, harjoitukset jne. Ilmoituksia tällä lomakkeella voivat tehdä ne vapepalaiset, jotka ovat olleet pitämässä em. tapahtumia Keski-Suomessa.