Vapepan paikallistoimikunnat suunnittelevat tulevaa

Syksyn aikana ollaan mukana myös Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hankkeen iskuritapahtumissa. Kuvassa Anne Kettula opastaa 112Suomi-sovelluksen lataamista Vimpelissä.

 

Vapepa Pohjanmaan paikallistoimikunnat kokoontuvat syksyn kokouksiin valmistelemaan loppuvuoden ja tulevan kauden ohjelmaa. Härmänmaan paikallistoimikunta kokoontui hybridinä tiistaina.

Ilmeisesti korona on vaikuttanut kokoontumiskulttuuriin, sillä paikan päälle Lapualle saapui vain kolme henkilöä ja loput osallistuivat Teamsin välityksellä. Valitettavan vähän saatiin väkeä myös linjoille, vaikka kutsu lähti kaikkiin hälytysryhmiin ja lisäksi kuntien järjestöyhdyshenkilöille.

  • Pandemia ja sen aiheuttamat jatkuvat tapahtumien peruuttamiset passivoivat ihmisiä monella tapaa. Tarvitaan uusia osallistamisen tapoja, jotta into toimintaan saadaan pidettyä yllä.

Härmänmaan tämän syksyn toimintasuunnitelmaan on luvassa vielä 21.-22.9. Kauhavan Mäenpäässä pidettävä etsinnän peruskurssi, joka järjestetään yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa. Toisen kurssi-illan päätteeksi etsintäharjoitus, johon kutsutaan osallistumaan muitakin kuin kurssilaiset.

Marraskuussa pidetään ryhmänjohtajakurssi Kitkan majalla Kortesjärvellä lauantaina 13.11. ja seuraavan viikon torstaina 18.11. on samassa paikassa pimeäetsintäharjoitus.

Kauhavalla on tarjolla lisäksi useampia kursseja liittyen Naisten valmiusliiton tapahtumaan https://naistenvalmiusliitto.fi/koulutukset/tapahtumakalenteri/

Kylille-hankkeen ja kansalaisopistojen yhteistyönä on tulossa turvallisuus ja varautuminen -iltoja syys-lokakuussa: https://vapepa.fi/tapahtuma/varautumallavalmiutta-kurssisarja/

Ensi vuoden kalenteriin kirjattiin jo paikallistoimikunnan kokousten lisäksi etsinnän peruskurssit Lappajärvelle ja Alahärmään, etsintäharjoitus Lapualle ja pimeäetsintäharjoitus Evijärvelle.

Paikallistoimikunnan puheenjohtajana jatkaa Maria Koski ja sihteerinä Päivi Kultalahti. Varapuheenjohtajaksi valittiin Jukka Tauriainen.

Yhteiseksi haasteeksi kaikille Härmänmaan toimijoille kirjattiin hälytysryhmien henkilöiden yhteystietojen tarkistaminen ajan tasalle Ohtossa.