Vapepan koulutusviikonloppu

Espoossa järjestettiin lauantaina 19.3. etsinnän peruskurssi. Oli ilo nähdä, että paikalle tuli niin monta uutta kasvoa, jotka halusivat tietoa Vapepan toiminnasta. Kurssi toteutettiin ensimäistä kertaa 8 tunnin kestoisena.

Kurssilla käydään läpi etsinnän perusteet, miten etsintään valmistaudutaan, miten tieto hälytyksestä tulee ja miten toimitaan etsinnän kokoontumispaikalla kun odotetaan tehtävää. Kouluttajallekin tuli uusia kokemuksia, kun toimikunnan alueella koulutettiin ensimmäisiä kertoja partioetsintämenetelmää. Pohdimme myös tehtävän lopetusta sekä sitä, miten toimitaan silloin kun kadonnut löytyy tai kun häntä ei löydetä. Päivän päätteeksi saimme vielä ihan oikean poliisin paikalle kertomaan etsinnästä poliisin näkökulmasta. Päivä oli onnistunut ja kaikilla oli mukavaa. Maastossa olleet Annet ja Welho löytyivät myös!

Sunnuntaina 20.3. jatketiin viestikurssilla. Edelliseltä päivältä olikin jo monia tuttuja kasvoja, mutta saimme joukkoomme myös uusia. Viestikurssin sisältöön kuuluu viestitekniikkaa, viestivälineet ja niiden käyttö sekä puheohjeen opettelemista. Aluksi oli hieman vaikeata ymmärtää, mistä kaikesta oli kyse, mutta päivän pääteeksi osattiin jo muun muassa odottaa puheenvuoroa ja viestiliikenne oli sujuvaa.

Viikonlopun aikana järjestettiin myös Vapepa -johtajien koulutus Nynäsissä. Tämän myötä saimme toimikuntaan pari uutta johtajaa.

Kaikille etsintäkurssille, viestikurssille sekä Vapepa-johtajakurssille osallistuneille paljon onnea ja toivottavasti näemme jatkossakin koulutuksellisissa merkeissä.

Kurssien kouluttajat