Vapepan koiraryhmä harjoitteli etsintää Kuopiossa

Iäkäs naishenkilö on soittanut hätäkeskukseen perjantai-iltana 23.9. klo 17.50, mutta puhelu jää kesken. Häneen ei saada enää yhteyttä, mutta 112-sovelluksen ansiosta hätäpuhelu pystytään paikantamaan Pienen Neulamäen maastoon. Poliisi hälyttää 18.30 Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja paikalle lähtee Vapepa-johtaja ja Vapepan koiraryhmä.

Vapepa kokoontuu Neulamäessä klo 19.00 ja perustaa johtopaikan Pienen Neulamäen maastoon klo 19.30 aloittaen etsinnän.

 

Koirapartio 1 saa etsintätehtävän Vapepa-johtajalta Kuopion Pienessä Neulamäessä, kuva: Mika Korppinen

Koirapartio 1 saa etsintätehtävän Vapepa-johtajalta Kuopion Pienessä Neulamäessä, kuva: Mika Korppinen

Koirapartio 1 ja Java -koira löytää hätäpuhelun soittaneen henkilön tajuttomana alueella olevasta tyhjästä varastorakennuksesta ja hänet toimitetaan sairaalahoitoon. Samalla Vapepa saa ilmoituksen toisesta samalta alueelta tulleesta hätäpuhelusta, jonka myötä selviää alueella olevan myös 2 muuta naishenkilöä kateissa. Kaikki 3 henkilöä ovat joutuneet ilmeisesti auto-onnettomuuteen, sillä heidän autonsa löytyy alueelta palaneena. Koirapartio 2 sulkee palaneen auton ympäristön ja Rontti –koira merkkaa alueelta lähtevät 3 eri jälkeä, joista yhden päätellään olevan jo löytyneen henkilön tekemä. Rontti ja Java pääsevät kumpikin jäljelleen ja löytävät lopulta lievästi loukkaantuneet uhrinsa eri suunnilta maastosta ja heidät saadaan sairaalahoitoon.

Pohjois-Savossa Vapepa-koirat harjoittelevat etsintää omien yhdistystensä kesken n. pari kertaa kuussa ja kaikki yhdessä 2-3 kuukauden välein. Ja uusia Vapepa-koiria on nousemassa pian useampiakin Virta-kokeen suorittamisen myötä maakunnalliseen vahvuuteen.