Vapepalaiset jakoivat tietoa ja apua Nousiaisissa

Kuvaaja Minna Rautanen / Punainen Risti

Vapepan vapaaehtoiset ovat kiertäneet tänään Nousiaisten kotitalouksissa jakamassa tietoa vesijohtojen tehopuhdistuksesta. Putkirikon aiheuttamat vesiongelmat ovat hankaloittaneet ihmisten elämää jo viikkojen ajan.

Koko päivän jatkuneessa auttamisoperaatiossa Nousiaisten asukkaille jaettiin tiedotetta vesijohdon tehopuhdistuksesta ja varmistettiin, että kaikki tietävät, miten toimia putkien puhdistuksen aikana. Asukkaita tarvittaessa myös autettiin puhtaan veden hankkimisessa.

– Ihmiset ovat suhtautuneet erittäin positiivisesti käynteihimme kotien ovilla, kertoo Punaisen Ristin Nousiaisten osaston puheenjohtaja Lasse Heino.

Kaikkiaan operaatiossa käytiin läpi kunnan alueen kaikki kiinteistöt, noin 1500 taloa. Vapepalaiset olivat liikkeellä yhdessä kunnan väen kanssa. Operaation päätyttyä Punaisen Ristin vapaaehtoiset jatkavat auttamistyötä jakamalla vettä vanhuksille ja liikuntarajoitteisille ihmisille niin kauan kuin vesiongelmat jatkuvat.

Apu perille koko kunnan voimin

Heino iloitsee siitä, että pienessä kunnassa ihmiset puhaltavat yhteen hiileen.

– Kaikki paikalliset järjestöt olivat valmiina auttamaan, kun kysyimme heitä mukaan operaatioon.

Kaikkiaan työhön osallistui noin 85 vapaaehtoista. Mukana olivat alueen Vapepa-järjestöjen lisäksi muun muassa seurakunta, Eläkeliitto Nousiainen ja paikallinen Lions Club. Operaatio toteutettiin yhteistyössä Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen ja Nousiaisten Vesi Oy:n kanssa.

 

Teksti: Sirpa Lehtimäki ja Sari Häkkinen
Kuva: Punainen Risti / Minna Rautanen