Vapaaehtoisten haku Suomen Punaisen Ristin evakuointiyksikön käyttöönottokoulutukseen Pohjanmaalla

EEC (Emergency Evacuation Center) -yksikkö Etelä-Pohjanmaalle

Suomen Punaisen Ristin Kalkun logistiikkakeskus on varustamassa alueellemme evakuointiyksikköä (peräkärry, teltat ja varusteet), joka lähtökohtaisesti sijoitetaan viranomaisvasteeseen, mutta on tietyin ehdoin myös järjestöverkoston vapaaehtoisten käytettävissä. EEC-yksikkö sijoitetaan Etelä-pohjanmaan maakuntaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Ensimmäisessä vaiheessa haetaan enintään 10 vapaaehtoista eri puolilta Etelä-ja Keski-Pohjanmaan maakuntaa käyttöönottokoulutukseen, joka toteutuu 24.11.2020 klo. 17-19.30 Kurikassa, osoitteessa Ikarintaival 17, Kurikka. Tarkoituksena on, että nämä vapaaehtoiset kouluttavat edelleen harjoitusten yhteydessä yksikön käyttöä muille vapaaehtoisryhmille, vastaavat yksikön kokoamisesta ja pakkaamisesta kun yksikkö on vapaaehtoistoiminnassa sekä ovat tarvittaessa viranomaisen tukena yksikön käyttöönotossa onnettomuustilanteissa.
Haulla haetaan aktiivisia Vapepa-verkoston vapaaehtoisia, jotka ovat työnsä, perheensä tai muiden sitoumuksiensa puolesta useimmiten käytettävissä, sekä ovat kiinnostuneita vapaaehtoisten kouluttamisesta ja varautumisesta suuronnettomuuksien tukitehtäviin sekä niihin liittyvästä viranomaisyhteistyöstä.

Hae mukaan EEC-yksikön käyttöönottokoulutukseen 23.11. mennessä täällä: https://www.lyyti.in/EECkayttoonottokoulutus

Lisätietoja

Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu / Suomen Punainen Risti
aki.valonen@redcross.fi
040 528 0902