Vapaaehtoiset harjoittelivat etsintää Outokummussa

Innokas joukko Vapepan etsijöitä kokoontui torstaina 14.10. Outokumpuun harjoittelemaan kadonneen henkilön etsintää pitkän tauon jälkeen. Etsintäharjoitus oli Vapepa Joensuun paikallistoimikunnan ja Itä-Suomen poliisilaitoksen yhdessä järjestämä.

Harjoituksessa luotiin johtopaikka, kuten oikeissakin etsinnöissä ja kadonnutta ”Maijaa” etsittiin sekä autopartioilla että jalan kadonneen sisarelta saatujen tietojen perusteella. Maijan sisarelle ”Liisalle” poliisit esittivät  kysymyksiä ja saatujen vastausten sekä silminnäkijöiden havaintojen ja vinkkien pohjalta sitten suunnittelivat etsintää yhdessä vapepa-johtajan kanssa.

Etsijöiden haaviin taisi tarttua kolme lähes samannäköistä punaista polkupyörää ennenkuin oikea Maijan käyttämä polkupyörä löytyi. Ja sieltä valaistun kuntopolun/hiihtoladun varrelta löytyi myös itse kadonnut henkilökin.
Kadonneen sisaren tukena olivat myös SPR:n henkisen tuen vapaaehtoiset. Ensiapuakin tarvittiin yhden vapaaehtoisen loukattua kätensä. Etsintäjoukon muonituksesta huolehti ensihuollon vapaaehtoiset.

Mukana etsintäharjoituksessa oli myös Outokummun Seudun toimittaja jutunteossa. Harjoituksesta julkaistiin ennakkoon pieni tiedote torstain Karjalaisessa, Outokummun Seudun nettilehdessä ja jo keskiviikkoaamuna YLE Joensuun kanavalla.

Harjoitus käynnistyi valoisaan aikaan ja päättyi suunnitellusti pimeäharjoituksena, joka toi omat haasteensa etsintään.

Lämmin kiitos kaikille harjoitukseen osallistuneille vapaaehtoisille ja poliiseille!

Vapepa Joensuun paikallistoimikunta,
Päivi “Liisa-sisko” Kokkonen & Berit “Maija” Kasurinen

 

 

Vapaaehtoinen etsijä saa ensiapua Vapepan johtopaikalla. Kuva Päivi Kokkonen, Vapepa Joensuu pkt

 

Henkisen tuen vapaaehtoinen rauhoittelee etsinnän kohteena ollut henkilöä. Kuva Päivi Kokkonen, Vapepa Joensuu pkt

 

Harjoituksen muonahuolto pelaa. Kuva Päivi Kokkonen, Vapepa Joensuu pkt