Vapaaehtoiset auttavat Tampereen kerrostalopalosta evakuoituja

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoiset ovat auttaneet Tampereella palaneesta kerrostalosta evakuoituja ihmisiä viranomaisten tukena.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Tampereen ydinkeskustassa riehuvasta tulipalosta hieman ennen puoli kuutta tiistaiaamuna. Pelastustoimien yhä jatkuessa Vapaaehtoinen pelastuspalvelu hälytettiin viranomaisten avuksi perustamaan evakuointikeskusta palavasta kerrostalosta evakuoiduille ihmisille.

Tampereen kaupungin perustamaan evakuointikeskukseen saapui parikymmentä ihmistä. Vapaaehtoiset järjestivät evakuointikeskukseen saapuville syötävää ja kartoittivat muun avun tarpeen. Mukana auttamassa on ollut sekä Punaisen Ristin että muiden Vapepa-järjestöjen vapaaehtoisia.

Ruokaa ja käytännön apua evakuoiduille ja viranomaisille

– Asunnoista on haettu lääkkeitä, lemmikkieläimille on noudettu ruokaa ja jatkomajoitusta on selvitetty, kertoo Punaisen Ristin Hämeen piirin valmiuspäällikkö Tommi Mattila.

– Vapaaehtoiset ovat olleet mukana myös avustamassa ihmisiä, jotka pääsivät käymään kodeissaan pelastustoimen johdolla.

– Teemme tätä tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Olemme avustaneet esimerkiksi evakuoitujen kirjaamisessa, muonittamisessa ja muissa käytännön asioissa, paikan päällä vapaaehtoisoperaatiota johtanut Mattila kertoo.

Pelastustöihin tulipalopaikalla osallistui päivän mittaan runsaasti viranomaisia. Vapaaehtoiset auttoivat myös palopaikalla alueen eristämisessä ja liikenteen ohjaamisessa. Lisäksi he muonittivat sammutustöitä tekeviä viranomaisia.

 

Uutinen päivitetty kello 16:48.

Kuva: Suomen Punainen Risti / Eero Sario