Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnalle Varsinais-Suomessa lahjoitus Kavli-säätiöltä

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) Varsinais-Suomessa vastaanotti lahjoituksen Kavli-säätiöltä. Lahjoitus tullaan käyttämään muun muassa vapaaehtoisten kouluttamiseen ja varustehankintaan. Vapepa-verkosto mahdollistaa suuren ja ennalta koulutetun vapaaehtoisjoukon toiminnan äkillisissä onnettomuustilanteissa.

Norjalainen Kavli-säätiö lahjoitti kuudelle suomalaiselle toimijalle yhteensä noin 82 000 euroa. Lahjoitus jaetaan tasan kuuden lahjoituksen saajan kesken. Säätiön tehtävänä on ohjata hyväntekeväisyyteen kaikki Kavli-konsernin liikevoitto, jota ei sijoiteta konsernin kehitystyöhön. Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Varsinais-Suomessa oli yksi lahjoituksen saajista.

Kavli-säätiö kertoi etäyhteyksin järjestetyssä lahjoitustilaisuudessa, että jokaisen lahjoituskohteen tarina on ainutlaatuinen. Lahjoituskohteita ehdottaa vuosittain sen henkilökunta ja Vapepan saamasta lahjoituksesta on päättänyt Kavlin Suomen toimipisteiden henkilökunta.

– Tämä on tärkeä lahjoitus Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnalle Varsinais-Suomessa. Tuntuu erityisen merkitykselliseltä, että juuri Kavlin henkilöstö on halunnut tämän antaa toimintamme hyväksi, sanoo Varsinais-Suomen Vapepa-järjestöverkoston puheenjohtaja Kati Lehtimäki.

Vapepan voimavarana on koota nopeasti suuri ja koulutettu auttajajoukko toimimaan muun muassa etsintätilanteissa. Tarvittaessa apua pystytään antamaan myös esimerkiksi traumaattisissa tilanteissa olleille perheille tai onnettomuuksien uhreille. Jokainen auttamistilanne on ainutkertainen.

– Vapaaehtoiset avustavat vuosittain viranomaisia, kuten poliisia, sosiaalipäivystystä ja pelastuslaitosta, toteaa Vapepa-järjestöverkoston koordinaatiosta Varsinais-Suomessa huolehtivan Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin valmiuspäällikkö Tommi Virtanen.

Varsinais-Suomen alueella Vapepa-verkostossa toimii noin sadassa hälytysryhmässä yli 1 400 vapaaehtoista.

– Lahjoitus tullaan käyttämään vapaaehtoisten kouluttamiseen ja varustehankintaan, kertoo Varsinais-Suomen Vapepa-järjestöverkoston varapuheenjohtaja Paavo Vilpo.