Vapaaehtoinen pelastustoiminta kiinnostaa Uudellamaalla – viikonlopun koulutustapahtumaan Kauniaisissa on ilmoittautunut yli 150 henkilöä eri jäsenorganisaatioista

Henkilöitä kävelee metsässä harjoittelemassa etsintää.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, etsinnän peruskurssi Espoon Leppävaarassa. Kuva: Joonas Brandt

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa, järjestää viikonloppuna 1.-2.4.2023 yhden Uudenmaan suurimmista koulutustapahtumistaan Kauniaisissa, Kasavuoren koulutuskeskuksessa. Koulutusviikonloppu huipentuu suureen maastoharjoitukseen Kasavuoren ulkoilualueella. 

Koulutukseen on ilmoittautunut noin 130 osallistujaa, joiden lisäksi mukana on reilut 20 järjestelyihin ja kouluttamiseen osallistuvaa henkilöä. Koulutukseen osallistuu myös viranomaisten edustajia. 

Koulutus alkaa molempina päivinä aamulla kello 9. Alueella liikkuu sekä lauantaina että sunnuntaina Vapepan huomioliiveihin pukeutuneita henkilöitä ja myös siviilivaatteissa liikkuvia vapaaehtoisia. Maastosta saattaa löytyä sinne tarkoituksella jätettyjä, merkittyjä esineitä, jotka järjestäjä siivoaa pois sunnuntain harjoituksen jälkeen.  

Viikonloppu huipentuu sunnuntain suureen maastoharjoitukseen 

Koulutusviikonloppuun sisältyy useita kursseja ja käytännön harjoittelua. Lauantaina järjestetään ensihuollon, etsinnän, henkisen tuen ja viestin peruskurssit. Sunnuntaina järjestetään purkukeskuskoulutus sekä suuri maastoharjoitus. Sunnuntain maastoharjoitus on koko viikonlopun mittaisten maastojohtajakurssin ja viestin jatkokurssin huipennus, jossa maastonjohtaja- ja viestikurssien osallistujat toteuttavat erilaisia, suuretsintää simuloivia harjoitteita etsintään osallistuville vapaaehtoisille.  

Suuren koulutusporukan muonituksesta vastaavat Matinkylän Ruokamartat.  

Koulutustapahtuman paikka: Kasavuoren koulutuskeskus, Kasavuorentie 1, Kauniainen.

Tapahtuma-aika: 1.-2.4.2023  

Järjestäjä: Vapepa Uusimaan Espoon paikallistoimikunta  

Järjestäjän yhteishenkilö: Valmiuskouluttaja ja Vapepan Espoon paikallistoimikunnan puheenjohtaja Anders Blomberg, puh. 040 745 8238 

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on yli 50 järjestön ja muun yhteistyötahon verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Auttajamme toimivat maalla, vesialueilla ja ilmassa. Suomen Punainen Risti koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua. 

Lisätietoja: 

Valmiuskouluttaja Anders Blomberg, yhteydenotot sähköpostitse anders.blomberg@osasto.punainenristi.fi tai puhelimitse 040 745 8238 klo 16 jälkeen.