Valmius auttamiseen myös poikkeustilanteissa

Alueemme viranomaiset ovat pyytäneet kartoittamaan vapaaehtoisresurssia, koska poikkeustilanne aiheuttaa yhä kasvavaa tarvetta todellisiin auttamistoimiin.

Haluatko tuoda oman ja järjestösi osaamisen ja auttamisen halun osaksi yhteistä auttajaverkostoa?

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa, on 53 järjestön ja yhteisön yhteenliittymä. Vapepan toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, toiminta on pyyteetöntä ja organisoitua kansalaistoimintaa, johon osallistuvat Vapepan jäsenjärjestöjen vapaaehtoiset toimijat.

Vapepa on organisoitunut toimimaan erilaisissa häiriötilanteissa viranomaisten tukena ja varautunut toimimaan auttamishaluisten vapaaehtoisten toiminnan yhteensovittajana.

Alueellisen toiminnan tavoitteena on että viranomaisilla on käytettävissä sovittuihin tehtäviin kattava ja toimintavalmis, osaavien vapaaehtoisten verkosto.

Vapepan paikallistoimikunnat koordinoivat järjestöjen alueellista toimintaa. Paikallistoimikunnan kautta saat yhteyden muihin alueesi järjestöihin ja voit tuoda oman näkemyksesi ja osaamisesi myös muiden hyödyksi. Voit saada järjestösi omien jäsenten harrastustoimintaan aivan uudenlaista sisältöä, yhteisen suunnittelun ja yhteisen tekemisen kautta.

Osana Vapaaehtoista pelastuspalvelua kaikilla järjestöillä on mahdollisuus rakentaa valmiutta omista lähtökohdistaan, itsenäisinä toimijoina, mutta osana yhteistä auttajaverkostoa.

Vapepa on kaikille järjestöille neutraali alusta tehdä jotain yhdessä, tuottaa yhteistä kyvykkyyttä viranomaisten ja kuntien tueksi, auttaa apua tarvitsevia.

Järjestöäsi tarvitaan nyt!

Aana Vainio
Puheenjohtaja
Pohjanmaan maakuntatoimikunta p. 040 826 8698
aana.vainio@gmail.com

Juha Vimpari
Puheenjohtaja
Keski-Suomen maakuntatoimikunta p. 040 707 1510
juha.vimpari@gmail.com

TUTUSTU: www.vapepa.fi, www.vapepa.fi/keski-suomi,  www.vapepa.fi/pohjanmaa

Tulostettava pdf