Vaiherikas harjoitusviikonloppu Ähtärissä

Honkiniemen leirikeskuksessa liikkui viikonloppuna paljon puna- ja keltaliivistä porukkaa. Kyseessä oli Vapepan ja SPR:n yhteinen valmiusviikonloppu, jota vietettiin 19. ja 20. toukokuuta 2018.

Sunnuntain yhteistä harjoitusta käytiin harvinaisen kauniissa säässä ja siihen osallistui 34 henkilöä, lisäksi harjoituksen toteuttajia oli toistakymmentä. Yhteisharjoituksessa oli mukana myös kolme maastojohtakurssilaista.

Maastojohtaja Maria Toimela saa ohjeistuksen Aarno Vitikaiselta ennen etsintään lähtöä. Vas. kuortanelainen Esa Kiviranta. Kuva: Eija Pippola

Harjoitus oli kestoltaan lyhyt, mutta siitä ei puuttunut yllättäviä tilanteita ja aluksi johtokeskus tuntui ruuhkautuvan kiihkeästä viestiliikenteestä johtuen. Tapahtumapöytäkirjaan kirjattiin tieltä suistuneen auton lisäksi useita tapaturmia, joiden maskeerauksen SPR:n valmiusryhmäläiset olivat ansiokkaasti toteuttaneet. 15 MPK:n järjestämälle etsintäkurssille osallistunutta pääsivät onneksi harjoittelemaan ensiaputaitoja juuri ennen harjoitusta, ja taidot tuntuivatkin olevan hallussa sillä näppärästi vuotavat haavat saatiin teipattua ja nyrjähdykset hoidettua kolmen koon menetelmällä.

Etsintäharjoituksen viimeinen kadoksissa ollut, Jenni niminen tyttö, on löytynyt ja harjoitus päättyy. Kuva: Eija Pippola

Viikonloppu oli samalla myös SPR:n päivystysryhmäläisten Panda-leiri, jonka kursseilla pengottiin järjestöjyrän tietolaaria, käytiin ensiapuosaajien opinahjoa ja uppouduttiin psykososiaallisen tuen syövereihin.

(Huom! Lisää kuvia Pohjanmaan Vapepan facebookissa.)