Vesistö- ja maastoetsintäharjoitus

27.09.2020 - 27.09.2020 klo 9.00-16.00 Kuopio

Sukeltajaliitto ry. järjestää yhteistyössä Vapepan Kuopion paikallistoimikunnan kanssa suuren vesistö- ja maastoetsintäharjoituksen. Harjoituksessa on simuloitu vesistössä tapahtuva onnettomuus, jonka seurauksena tehtäviksi muodostuvat vesistöalueella loukkaantuneiden pelastaminen, evakuoiminen, hukkuneiden etsintä sekä muutoin kadonneiden henkilöiden etsintä.

Kyseessä on yhteistoimintaharjoitus, joka jatkuu pelastustoimen aloittamien pelastustoimien jälkeen poliisin johtamana kadonneen henkilön etsintätehtävänä. arjoitus alkaa klo 9.00 ja päättyy noin klo 15.00.

 

Harjoitus liittyy Kuopion Rauhalahdessa 25.-27.9. järjestettävään vapepa-sukeltajakurssiin (Sukeltajaliitto), yhteistoimintaharjoitus toimii sukeltajakurssin loppuharjoituksena. Vapepa-sukeltajakurssille osallistuu noin 20 henkilöä. Yhteistoimintaharjoitukseen osallistuu myös Sukeltajaliiton alaisuudessa toimiva Vapepa-erikoissukellusryhmä, joka on erikoistunut syvissä ja muuten vaativissa kohteissa toimimiseen.

Harjoitus ja sukeltajakurssi toteutetaan Rauhalahden alueella, missä erityisesti sunnuntain aikana liikkuu eri viranomaisten ja järjestöjen ajoneuvoja sekä henkilöstöä niin maalla, vesistössä kuin ilmassakin.

Harjoituksen toteutuminen ja lopullinen osallistujamäärä tarkentuu syksyllä vallitsevan koronatilanteen mukaan.

Ilmoittautuminen Vapepan harjoitusosastoon tapahtuu 15.9. mennessä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/ytvapepa2020.

 

Lisätietoja 

Kurssi- ja harjoitusjärjestelyt:
Erno Olkkonen
Sukeltajaliitto, Vapepa-valiokunta
p. 044 5852 833
erno.olkkonen [ät] sukeltaja.fi

Kuopiolaisten vapepa-ryhmien osallistuminen harjoitukseen:
vapepa.kuopio [ät] gmail.com