Vapepa tutuksi -päivä

13.05.2017 - 13.05.2017 klo 10.00-16.00 Kuopio

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) esittelee toimintaansa lauantaina 13.5. klo 10-16 Kuopion Satamatorilla mm. kalustoesittelyin ja toimintanäytöksin.

Toimintamuodoistamme esittäytyvät maasto- ja taajamaetsintä, lento- ja vesistöetsintä, koiratoiminta, ensihuolto-, ensiapu- ja henkisen tuen ryhmät. Viranomaisista toimintaansa esittelee Itä-Suomen poliisilaitos ja Pohjois-Savon pelastuslaitos.

Lisäksi 350 ensimmäiselle on tarjolla kenttälounasta klo 12.00 alkaen.

Vapepan toimijoista tapahtumaan osallistuvat mm.
Suomen Punainen Risti / SPR Kuopion osasto
(ensiapu- ja henkisen tuen ryhmät ja autoetsintäpartiot)
Suomen Lentopelastusseura / Kallan Lentäjät ja Kuopion Lentäjät
• Suomen Meripelastusseura / Kuopion Järvipelastajat
Suomen Palveluskoiraliitto / Pohjois-Savon Pelastuskoirat
Reserviläisliitto / Pohjois-Savon Reserviläispiiri
• Suomen Kylätoiminta / Pohjois-Savon Kylät
• Leppävirran Vapepa

 

Pohjois-Savossa vilkasta Vapepa-toimintaa
Vapepa on 52 järjestön ja yhteisön yhteenliittymä, jonka vapaaehtoiset hälytysryhmät auttavat viranomaisia erityisesti paljon auttajia vaativissa tehtävissä. Vuonna 2016 Pohjois-Savossa Vapepa hälytettiin 20 kertaa apuun, useimmiten kadonneen henkilön etsintään, mutta vapaaehtoisia on tarvittu myös esimerkiksi tulipalojen ja onnettomuuksien uhrien jälkihoidossa. Pohjois-Savon alueella hälytysvalmiudessa on kaikkiaan 134 ryhmää ja yhteensä 1316 vapaaehtoista.

Vapepan toimintaryhmät osallistuvat erilaisille kadonneen henkilön etsintätehtäville viranomaisen apuna. Maasto- ja taajamaetsintöjen osalta Vapepa-koordinaatiosta vastaa Suomen Punainen Risti, lentoetsinnöistä Suomen Lentopelastusseura ja vesistöetsinnöistä Suomen Meripelastusseura. Lisäksi Vapepa avustaa viranomaisia mm. erilaisissa evakuointi- ja ensihuoltotehtävissä.


Tapahtuman järjestäjä:

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu