Vapepa-peruskurssi ja etsinnän peruskurssi

15.09.2023 - 16.09.2023 klo 18-21, 9-18 Salo

Vapepa-peruskurssin ja etsinnän peruskurssin käytyään osallistuja tuntee Vapepa-järjestöverkoston toimintaperiaatteet ja tavallisimmin käytettävät maastoetsintämenetelmät, sekä osaa soveltaa niitä johdetussa etsintätilanteessa.

Osallistuja osaa toimia etsintähälytyksissä, tietää etsinnän eri vaiheet, henkilökohtaisen etsintävalmiuden, vastuuasiat, Vapepan hälyttämisen ja toiminnan johtamisen periaatteet.

Hälytysryhmään liittyminen kurssin jälkeen on mahdollista, kurssille osallistuminen ei sido osallistujaa toimintaan vaikkakin se on osallistumisen lähtökohta.

Kurssi on kaikille avoin, eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja. Harjoitukset järjestetään ulkona, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Kurssilta ei peritä osallistumismaksua.

Koulutussisältö

Vapepan peruskurssi:

  • Vapepan toimintamuodot ja koulutukset
  • Vapepan hälytysryhmät ja hälyttäminen
  • Vapaaehtoisten rooli viranomaisten tukena

Etsinnän peruskurssi:

  • Etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • Etsintämenetelmät
  • Käytännön toiminta maastossa

Koulutuspaikka: SPR Salon osaston Aputupa, Paasionkatu 6, Salo Vapepa-peruskurssi, koulutusilta 15.9.2023 klo 18.00-21.00 Etsinnän peruskurssi, koulutuspäivä 16.9.2023 klo 9.00-18.00

Koulutuksissa tarjotaan lounas ja/tai kahvit Varsinais-Suomessa toimivien hälytysryhmien jäsenille tai jäseneksi liittyville.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen sulkeutuu 9.9.2023.

Lisätietoja: Anne Liimatainen tai Hanna Saari (koulutus.vapepasalo@gmail.com)

Ilmoittaudu mukaan