Vapepa-johtajakoulutus

01.11.2019 - 03.11.2019 Nynäs, Heinola

Valtakunnallinen Vapepa-johtajakurssi järjestetään Heinolan Nynäsissä 1.-3.11.2019. Kurssi alkaa perjantaina puolen päivän aikaan ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Kurssi järjestetään kaksikielisenä suomeksi ja ruotsiksi.

Pääsyvaatimukset:
Hakijan edellytetään tuntevan hyvin sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun että pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten toimintaa. Hakijan tulee olla osallistunut aktiivisesti Vapepan toimintaan alueellaan (kokemusta tulee olla etsintä-, ensihuolto- ja viestitoiminnasta – sekä hälytystehtävistä).

Hakijalla tulee olla suoritettuna kaikki Vapepan peruskurssit (ensihuolto-, etsintä-, viesti-, ja pelastuspalvelun peruskurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot muuten hankittuna.

Harkinnan varaisesti, jos jokin em. kursseista puuttuu, sen voi suorittaa Vapepa-johtajakoulutuksen jälkeen, jonka jälkeen saa viralliset Vapepa-johtajatunnukset ja -oikeudet. Etusija kurssille valittavista on niillä, joilla peruskurssit on suoritettuna.

Kurssin tavoite:
Osallistuja pystyy kurssin jälkeen toimimaan avustavana Vapepa-johtajana kokeneemman Vapepa-johtajan seurassa. Hän tuntee Vapepa-johtajan roolin, tehtävät, vastuut ja ohjeet sekä johtamisen ja viranomaisyhteistyön perusteet. Kurssin suorittanut on myös innostunut kehittymään Vapepa-johtajana ja haluaa edelleen kehittää alueensa Vapepaa.

Hakeutuminen kurssille:
Täytä oheinen lomake ja lähetä se oman alueesi Punaisen Ristin piiritoimiston valmiuspäällikölle 15.9. mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta viikolla 39 . Valittujen tulee vielä ilmoittautua koulutukseen erikseen lähetettävän linkin kautta.

Lisätietoja koulutuksesta: