Vapepa-johtajakurssi Kuopio

20.01.2017 - 22.01.2017 klo 12:00 Kuopio

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri järjestää yhteistyössä SPR:n keskustoimiston kanssa valtakunnallisen Vapepa-johtajakurssin Hotelli IsoValkeisessa Kuopiossa 20. – 22.1.2017. Kurssi alkaa perjantaina puolen päivän aikaan ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Pääsyvaatimukset:
Hakijan edellytetään tuntevan hyvin sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun että pelastustoimeen osallistuvien viranomaisten toimintaa. Hakijan tulee olla osallistunut aktiivisesti Vapepan toimintaan alueellaan (kokemusta etsintä-, ensihuolto- ja viestitoiminnasta – myös hälytystehtävistäkin). Lisäksi hakijalla tulee olla Vapepan peruskurssi sekä kaikki kolme linjakohtaista peruskurssia käytyinä (etsintä-, ensihuolto- ja viestikurssi). Jos jokin em. kursseista puuttuu, sen/ne voi suorittaa Vapepa-johtajakurssin jälkeen, jonka jälkeen saa viralliset Vapepa-johtajatunnukset ja -oikeudet.

Kurssin tavoite:
Osallistujalla on kurssin jälkeen valmius toimia avustavana Vapepa-johtajana kokeneemman Vapepa-johtajan seurassa. Hän tuntee Vapepa-johtajan roolin, tehtävät, vastuut ja ohjeet sekä johtamisen ja viranomaisyhteistyön perusteet. Hakija on myös innostunut kehittämään alueensa Vapepa-johtajatoimintaa.

Hakeutuminen kurssille:
Palauta hakemuksesi (lomake ohessa) oman piirisi valmiuspäällikölle ti–aamuna 29.11. klo 10 mennessä.

Käytännön järjestelyt:
Koulutukseen hyväksytyille lähetetään joulukuun loppuun mennessä vahvistuskirje sekä ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät palautetaan ennen kurssia.

Kurssi on tarkoitettu pääasiassa Savo-Karjalan piirin vapaaehtoisille, mutta vapaat paikat täytetään 1.12. alkaen myös muiden piirien hakijoilla. Osallistujan koulutuskuluista vastaa yleensä lähettävä piiri (lisätietoja omalta valmiuspäälliköltäsi).

Lisätietoja koulutuksesta:
Mika Korppinen
valmiuspäällikkö
SPR Savo-Karjala
p. 0400 648 268
mika.korppinen[ät]redcross.fi

Yhteistyössä mukana:
RAY, Opintokeskus Sivis ja Itä-Suomen poliisilaitos