Vapepa-johtajakoulutus syksy 2022

14.10.2022 - 16.10.2022 klo 11.00 Nynäs

Valtakunnallinen Vapepa-johtajakoulutus järjestetään 14.-16.10.2022 Nynäsissä

Kurssi alkaa perjantaina puolen päivän aikaan ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Koulutus on kaksiosainen, perjantaina kaikille pakollinen johtopaikkatoimijakoulutus ja lauantai-sunnuntana  varsinainen Vapepa-johtaja koulutus.

Pääsyvaatimukset:
Hakijan edellytetään tuntevan hyvin sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun että pelastustoimintaan osallistuvien viranomaisten toimintaa. Hakijan tulee olla osallistunut aktiivisesti Vapepan toimintaan alueellaan (kokemusta tulee olla etsintä-, ensihuolto- ja viestitoiminnasta – sekä hälytystehtävistä).

Hakijalla tulee olla suoritettuna kaikki Vapepan peruskurssit (ensihuolto-, etsintä-, viesti-, ja pelastuspalvelun peruskurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot muuten hankittuna. Kurssiin kuuluu ennakkotehtäviä, jotka tulee palauttaa annettuun päivämäärään mennessä.

Harkinnanvaraisesti, jos jokin em. kursseista tai pätevyyksistä puuttuu, ne voidaan suorittaa Vapepa-johtajakoulutuksen jälkeen, jonka jälkeen saa viralliset Vapepa-johtajatunnukset ja -oikeudet.

Kurssin tavoite:
Osallistuja pystyy kurssin jälkeen toimimaan avustavana Vapepa-johtajana kokeneemman Vapepa-johtajan seurassa. Hän tuntee Vapepa-johtajan roolin, tehtävät, vastuut ja ohjeet sekä johtamisen ja viranomaisyhteistyön perusteet. Kurssin suorittanut on myös innostunut kehittymään Vapepa-johtajana ja haluaa edelleen kehittää alueensa Vapepaa.

Hakeutuminen kurssille:
Täytä oheinen lomake ja lähetä se oman alueesi Punaisen Ristin piiritoimiston valmiuspäällikölle 4.9.2022 mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta viikolla 36. Valittujen tulee vielä ilmoittautua koulutukseen erikseen lähetettävän linkin kautta.

Osallistumismaksu:
Kurssin hinta on 75€, matkakulut korvataan omavastuun (40 €) ylittävältä osalta kuitteja vastaan tai omaa autoa käytettäessä 0,22€/km (vapaaehtoisten km-korvaus).
Tarkistakaa oman piirinne valmiuspäälliköltä onko piirin mahdollista tukea koulutukseen hakeutumista osallistumalla kurssikustannusten maksuun.

Lisätietoja koulutuksesta: