Vapepa-johtajakoulutus

28.10.2023 - 29.10.2023 klo 08:00 Nynäs

Vapepa-johtajakoulutus

 

 

Valtakunnallinen Vapepa-johtajakoulutus järjestetään Heinolan Nynäsissä 28.-29.10.2023. Koulutus alkaa lauantaina aamulla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Tarvittaessa voidaan järjestetään johtopaikkatoimijakoulutus perjantaina, joka alkaa klo 12.

Kurssi järjestetään kaksikielisenä suomeksi ja ruotsiksi.

 

Pääsyvaatimukset:
Koulutukseen valittavan edellytetään tuntevan hyvin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa ja viranomaisten kanssa tehtävää yhteistyötä. Hänen tulee olla osallistunut aktiivisesti Vapepan toimintaan (kokemusta tulee olla etsintä-, ensihuolto- ja viestitoiminnasta – sekä hälytystehtävistä).

Hakijalla tulee olla suoritettuna kaikki Vapepan peruskurssit (ensihuolto-, etsintä-, viesti-, ja pelastuspalvelun peruskurssi) tai vastaavat tiedot ja taidot muuten hankittuna. Harkinnan varaisesti, jos jokin em. kursseista puuttuu, sen voi suorittaa Vapepa-johtajakoulutuksen jälkeen, jonka jälkeen saa viralliset Vapepa-johtajatunnukset ja -oikeudet. Etusija koulutukseen valittavista on niillä, joilla peruskurssit ovat suoritettuna.

Kurssin tavoite:
Osallistuja pystyy koulutuksen jälkeen toimimaan avustavana Vapepa-johtajana kokeneemman Vapepa-johtajan kanssa. Hän tuntee Vapepa-johtajan roolin, tehtävät, vastuut ja ohjeet sekä johtamisen ja viranomaisyhteistyön perusteet. Koulutuksen suorittanut on myös innostunut kehittymään Vapepa-johtajana ja haluaa kehittää Vapepan toimintaa.

 

Hakeutuminen koulutukseen:

Ole yhteydessä oman alueesi Punaisen Ristin valmiuspäällikköön ja keskustele koulutukseen osallistumismahdollisuudesta. Yhteystiedot:  piiritoimiston valmiuspäällikkö

Täytä oheinen lomake ja lähetä se oman alueesi Punaisen Ristin piiritoimiston valmiuspäällikölle 14.9.2023 mennessä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta viikolla 40. Valittujen tulee vielä ilmoittautua koulutukseen erikseen lähetettävän linkin kautta.

 

Lisätietoja koulutuksesta:

Valmiuskoulutussuunnittelija Minna Laihorinne  minna.laihorinne@redcross.fi