VAPEPA Etsinnän maastojohtajakurssi

10.05.2024 - 12.05.2024 klo 1800-1600 Tuusula

Tavoite

Kurssin käytyään henkilöllä on valmiuksia johtaa partion ja ryhmän suuruista yksikköä etsinnässä. Näkemys joukkueenjohtajan tehtävistä on muodostunut. Osallistujan motivaatio Vapepa-toimintaan on kasvanut, jonka lisäksi osallistujan paikka Vapepa tehtävässä ja organisaatiossa on selvinnyt. Osallistuja tietää ja tuntee maastojohtajan velvollisuudet ja vastuut.

Kenelle kurssi soveltuu

Etsinnän maastojohtajakurssi on tarkoitettu etsinnän peruskurssin suorittaneille, kohtalaisen suunnistustaidon omaaville ja aktiivisesti etsintätoiminnassa mukana oleville Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eri järjestöjen jäsenille.

Esitiedot

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun pelastuspalvelunperuskurssi sekä etsinnän peruskurssi. Eduksi on hankittu kokemus etsinnöistä ja etsintäharjoituksista.

Sisältö

Sisältö
1. Maastojohtajana toimimisen perusteet
2. Maastojohtajan suunnittelutehtävät
3. Maastojohtajan johtamistoiminta
4. Toiminta maastojohtajana

Kurssilla tarvitaan mukana molempina päivinä seuraavat varusteet; muistiinpanovälineet, etsintäkurssiopas (ohjeita kadonnutta etsittäessä), säänmukaiset maastoetsintävarusteet, Vapepan turvaliivi/vast, partiopilli, hernepilli, kompassi, kartansuojus, valaisin, maastoruokailuvälineet ja etsintäreppu. Ota mukaasi aiemmilta Vapepan kursseilta saamasi todistus (kortti).

Ilmoittaudu mukaan