VAPEPA Etsinnän ja Viestin yhdistelmäkurssi

11.05.2024 - 12.05.2024 klo 0900-1600 Tuusula

Tavoite

Tällä yhdistelmäkurssilla käyt kaksi peruskurssia samaan aikaan Puolustusvoimien kurssikeskuksessa, Tuusulassa.
Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) kouluttaa 11.-12.5.2024 yhteistyössä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) ja Suomen Punaisen Ristin (SPR) kanssa: Sunnuntaina 12.5. etsinnän ja viesti combo kurssi osallistuu maastojohtajakoulutuksen maastoharjoitukseen ja on osa koulutusta.
ETSINNÄN PERUSKURSSIN käytyään kurssilaiset tuntevat yleisimmin käytettävät etsintämenetelmät ja osaavat toimia etsintähälytyksessä. Osallistujat tietävät myös Vapepan toiminnan ja viranomaisyhteistyön periaatteet, henkilökohtaisen valmiuden osa-alueet, vastuuasiat ja osaavat varautua etsintöihin.
Kurssi sisältää teoriaopetusta, pienimuotoisia ryhmätehtäviä ja ohjattua etsintäharjoittelua maastossa. Pukeudu säänkestäviin vaatteisiin, joissa pystyt liikkumaan turvallisesti maastossa. Ota mukaasi tehokas taskulamppu, vesipullo, pientä evästä ja muistiinpanovälineet.
Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.
VIESTIN PERUSKURSSILLA opit, miten radiopuhelinta käytetään sekä miten viestejä vastaanotetaan ja lähetetään Vapepan toiminnassa. Kurssin jälkeen osaat radioverkon sanaston ja menetelmät sekä osaat käsitellä radiokalustoa oikein

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on suunnattu kaikille Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa mukana oleville tai siitä kiinnostuneille.

Esitiedot

Kurssille hakeutuminen ei vaadi pohjakoulutusta. Pitkämatkalaisille on tarjolla majoitus.

Ilmoittaudu mukaan