Vapepa 60 v leiri- ja koulutustapahtuma Emäsalossa 18.-20.10.2024

18.10.2024 - 20.10.2024 Emäsalo Porvoo

Vapepalaisen ”täyskäsi” juhlavuoden kunniaksi! Viikonlopun aikana toteutetaan kaikki Vapepan toiminnot. Mukana emäsalolaisia, eri yhdistysten vapaaehtoisia ja yhteistyöviranomaisia taustatahoinaan Poliisi – ja pelastuslaitos, Rajavartiolaitos, Itä-Uudenmaan hyvinvointialue sos.- ja kriisipäivystys sekä Porvoon kaupunki. Luotu skenaario yllätyksineen liikuttaa kalustoa, ihmisiä ja pelastuskoiria maassa, merillä, ilmassa ja rakennuksissa valoisan ja pimeän aikaan. Muonituskoulutus toimii harjoitusten tukena läpi viikonlopun.

Leiriläinen on osallistuja, joka osallistuu harjoituksiin perjantai-iltapäivästä- sunnuntai-iltapäivään majoittuen Poukamassa.

Harjoitukseen osallistuva on henkilö, joka osallistuu harjoituksiin ja oheisohjelmaan lauantaina ja/tai sunnuntaina, mutta ei majoitu Poukamassa.

Talkoolainen on henkilö, joka on paikalla työajallaan tai talkoolaisena. Heidänkin on tärkeää ilmoittautua ruokavahvuuteen, jotta voimme varata tarjolle riittävän määrän ruokaa.

Opiskelija on Careerian kautta tapahtuman erilaisiin tehtäviin tuleva opintojaan suorittava henkilö, joka liitetään ruokavahvuuteen. Careerian opiskelijoille ruokailu on ilmainen.

Perjantai-illan harjoituksena pystytetään EEC-kriisiteltta. Tarjolla myös iltapala.

Lauantain harjoitus keskittyy ensihuollollisiin tehtäviin kuten evakuointikeskuksen perustamiseen. Siellä harjoitellaan sähköistä ilmoittautumista, Ea- ja henkinen tuen toimia, muonitusta, jatkokuljetusten järjestelyitä sekä majoittamista.

Lauantain aikana juhlistetaan myös Vapepan 60-vuotista taivalta eri tavoin, mutta ainakin Suomen suurinta Vapepa-kakkua maiskutellen. Tulevaisuuden turvaamiseksi lauantaina harjoituksen rinnalla kulkee Saaren Sankarit- lasten ja perheiden tapahtuma, johon ilmoittautuminen avautuu myöhemmin. Sen seikkailuradalla etsitään esineitä, tutustutaan ambulanssiin ja meripelastusalukseen, otetaan radiopuhelimella yhteyttä Nallesairaalaan, hoidetaan itseä ja nalleja sekä rapsutellaan pelastuskoiria.

Syysillan hämärtyessä meillä valmiuden asiantuntijoilla aistit aina herkistyvät. Juhlallinen grilli-ilta ja saunominen saattavat lokakuisen illan pimetessä keskeytyä OHTOn piippaukseen.

Sunnuntain harjoituksen pääpaino on etsinnällisissä tehtävissä maissa ja saaristossa, luonnonrauhassa ja kylissä. Molempina päivinä ajan hermolla toimivat viranomaisen apuna johto, johtopaikkatoimijat, viesti, henkinen tuki, ensiapu, kuljetukset ja muonitus. Tarjolla on myös alkusammutus- ja elvytysharjoittelua.

Sunnuntaina myös Pelastuslaitoksen yleisöluento ”Mitä täällä rannassa oikein on?” Tietoa ja toimintaohjeita rantojen läheisyydessä asuville, mökkeileville ja liikkuville.

Harjoituskeskuksena toimii kurssikeskus Poukama Porvoon Emäsalossa https://kokouspoukama.fi/

Kysymykset majoitukseen ja kurssikeskukseen liittyen osoitteeseen info@kokouspoukama.fi

 

Ilmoittaudu mukaan