Vapaaehtoisen pelastuspalvelun suuri koulutusviikonloppu Iisalmessa

04.05.2024 - 05.05.2024 Iisalmi

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun suuri koulutusviikonloppu Iisalmessa!

Suuri koulutusviikonloppu aloitellaan lauantaina aamusta vapaaehtoisen pelastuspalvelun peruskurssien muodossa. Valittavana kurssiksi on etsintä, henkinen tuki, ensihuolto tai maastojohtajakoulutus. Lauantain oppeja (ja tietysti myös “vanhempiakin” oppeja) päästään harjoittelemaan sunnuntaina etsintäharjoituksen muodossa. Etsintäharjoitus järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa Iisalmessa Paloisvuoren ulkoilualueen lähettyvillä klo. 9-15 välisenä aikana.

Siitäkin huolimatta, että kyseessä on etsintäharjoitus, pyrimme sunnuntain harjoitukseen löytämään roolin jokaiselle osallistujalle. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

 

Lauantain peruskurssit:

Etsinnän peruskurssi:

Kurssin käytyään kurssilaiset tuntevat yleisimmin käytettävät etsintämenetelmät ja osaavat toimia niissä etsijöinä. Osallistujat tietävät myös Vapepan toiminnan ja viranomaisyhteistyön periaatteet, henkilökohtaisen valmiuden osa-alueet, vastuuasiat ja osaavat varautua etsintöihin sekä toimia etsintähälytyksessä. 

Kouluttajana Pirkko Tuominen

 

Henkisen tuen peruskurssi:

Henkisen tuen tavoitteena on äkillisten kriisien jälkivaikutusten ehkäisy ja lievittäminen tukemalla väestön omatoimista selviytymistä ja auttamalla onnettomuuden uhreja tai äkillisen kriisin kokeneita viranomaisten ja vapaaehtoisten yhteistyönä. Henkisen tuen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujilla valmiudet ymmärtää niitä tunteita, ajatuksia ja reaktioita, joita äkilliset kriisitilanteet aiheuttavat heissä itsessään ja muissa. Koulutus antaa valmiuksia kohdata ja auttaa muita ihmisiä, jotka ovat joutuneet äkilliseen kriisitilanteeseen.

Kouluttajana Aija Pellikka

 

Ensihuollon peruskurssi:

Ensihuolto on ihmisen perustarpeista huolehtimista onnettomuuden tai muun kriisin jälkeen. Vapepan ensihuoltoryhmät tukevat sosiaaliviranomaisia usein esimerkiksi tulipalon tai muun onnettomuuden uhrien auttamisessa.

Peruskurssilla opit perusasiat mm. seuraavista aiheista:

  • Neuvonta ja käytännön apu
  • Hätämajoituksen, ruokahuollon ja vaatetuksen järjestäminen
  • Autettavan terveydentilaan liittyvien tarpeiden selvittäminen
  • Auttamisvalmius ja hälyttäminen
  • Viranomaisten toiminta ja tukeminen
  • Auttajana jaksaminen

Kouluttajana: Seppo Määttä

 

Lisäksi pyrimme järjestämään maastojohtajakoulutuksen. Tästä lisätietoja tulee myöhemmässä vaiheessa, mutta ilmoittautuminen on jo mahdollista!

 

Kaikki lauantain peruskurssit järjestetään Iisalmen keskustan tuntumassa, tarkemmat koulutuspaikat ilmoitetaan myöhemmin. Lauantain ruokailut ovat omakustanteisia paikallisissa lounasravintoloissa. Sunnuntaina ruokaillaan harjoituksen yhteydessä, tästä lisätiedot lähempänä ajankohtaa. 

Lauantain kursseille osallistuminen ei velvoita liittymään hälytysryhmään, mutta toimintaan mukaan haluaville pyritään osoittamaan oma hälytysryhmä.  

Ilmoittautuminen päättyy 29.4.2024

Ilmoittaudu mukaan viikonlopulle, lauantaille/sunnuntaille tai molempiin päiviin: https://www.lyyti.in/suuri_koulutusviikonloppu

 

Lisätietoja:

vapepapays(a)gmail.com tai

minna.kettunen@redcross.fi, 0400 648 268

 

Suuri koulutusviikonloppu yhteistyössä mukana:

Opintokeskus Sivis

SPR Savo-Karjalan piiri

Itä-Suomen poliisilaitos

Vapepa Ylä-Savon paikallistoimikunta

 

Ilmoittaudu mukaan