Valmiuspäivystäjien koulutus ja kertaus sekä kouluttajien ja Vapepa-johtajien tapaaminen

09.10.2020 - 10.10.2020 klo 18.00- 17.00 Oulu/Siikalatva Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutus on suunnattu uusille valmiuspäivystäjäksi haluaville. Koulutus on samalla kertauskurssi jo päivystäjänä toimiville valmiuspäivystäjille ja vapepa-johtajille.

Mikä valmiuspäivystäjä?

Valmiuspäivystäjät ovat vapaaehtoisia, jotka vastaavat viranomaisten hälytyksiin ja hälyttävät vapaaehtoisia tapahtumapaikalle. Valmiuspäivystäjältä edellytetään hyviä perustietoja Vapepasta ja tietokoneen käyttötaitoja, kykyä toimia paineenalaisena sekä palvelualttiutta. Hyvällä valmiuspäivystäjällä on herkät tuntosarvet: hän tuntee oman alueensa Vapepan resurssit ja osaa rohkeasti tarjota niitä viranomaisen avuksi.

Valmiuspäivystäjänä tehtävä käynnistyy, kun viranomainen hälyttää Vapepan avukseen soittamalla Vapepan maakunnalliseen hälytysnumeroon. Valmiuspäivystäjä selvittää Vapepan resurssin ja etsii hälytystehtävälle vapepa-johtajan, jonka jälkeen käynnistää hälytysryhmien hälyttämisen sähköisellä OHTO-hälytysjärjestelmällä.

Päivystys ei ole paikkaan sidottua, vaan päivystää voi missä vaan, missä puhelimessa on toimiva nettiyhteys. Päivystäjiä on aina vuorossaan 2-3 hlö. Vuorot (2 vk – 1 kk) jaetaan etukäteen, sen mukaan miten kenelläkin on mahdollista päivystää. Uudet päivystäjät aloittavat aina 3. päivystäjänä, jolloin he opettelevat päivystäjänä toimimista.

Käytyäsi kurssin sitoudut ottamaan 1-2 päivystysvuoroa vuodessa sekä osallistumaan kerran vuodessa valmiuspäivystäjien tapaamiseen.

Kurssilla käydään läpi päivystäjän tehtäviä, hälytyksen kulkua, OHTO-hälytysjärjestelmää ja VIRVE-puhelimen käyttöä.

Kurssilaiset tarvitsevat kurssille mukaan oman tietokoneen tai tabletin nettiyhteydellä varustettuna.

Viikonloppu toimii myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen valmiuskouluttajien ja Vapepa-johtajien tapaamisena!

Ilmoittaudu kurssille viimeitään 30.9.2020 tästä.

Lisätiedot:

Päivi Jurvakainen
paivi.jurvakainen@punainenristi.fi
p. 040 522 4696

Ilmoittaudu mukaan