Valmiuspäivystäjäkoulutus

18.05.2019 - 18.05.2019 klo 9.30-16.00 Kuopio

SPR Kuopion osaston tilat, Puijonkatu 9

Koulutus on suunnattu vuoden 2019 aikana jo toimiville valmiuspäivystäjille tai valmiuspäivystäjän tehtävistä 2020 kiinnostuneille vapaaehtoisille. Koulutus on samalla kertauskurssi vanhoille valmiuspäivystäjille.

 

Mikä valmiuspäivystäjä?

Valmiuspäivystäjältä edellytetään hyviä perustietoja Vapepasta ja tietokoneen käyttötaitoja, kykyä toimia paineenalaisena sekä palvelualttiutta. Hyvällä valmiuspäivystäjällä on herkät tuntosarvet: hän tuntee oman alueensa Vapepan resurssit ja osaa rohkeasti tarjota niitä viranomaisen avuksi. Hän osaa myös sanoa, jos tarvittavia valmiuksia ei ole ja osaa vinkata naapurialueen resursseista. Hälytystilanteen pitkittyessä päivystäjän ja paikan päällä olevan Vapepa-johtajan on pysyttävä hyvässä yhteydessä ja sovittava, milloin tarvitaan lisää auttajia.

Valmiuspäivystysvuorot hoidetaan Pohjois-Savossa 2vko vuoroissa pareittain ja Pohjois-Karjalassa 1kk vuoroissa 3 päivystäjän voimin. Valmiuspäivystäjiä on tällä hetkellä 12-14 vapaaehtoista / maakunta. Valmiuspäivystäjänä tehtävä käynnistyy, kun viranomainen hälyttää Vapepan avukseen soittamalla Vapepan maakunnalliseen hälytysnumeroon. Valmiuspäivystäjä selvittää Vapepan resurssin ja etsii hälytystehtävälle vapepa-johtajan, jonka jälkeen käynnistää hälytysryhmien hälyttämisen sähköisellä OHTO-hälytysjärjestelmällä. Päivystys ei ole paikkaan sidottua, vaan päivystää voi missä vaan, missä puhelimessa on toimiva nettiyhteys.

 

Koulutuksen sisältö:

  • Kansallinen ja maakunnallinen riskiarvio
  • Vapepan tehtävät ja resurssi
  • Valmiuspäivystäjän tehtävät ja rooli
  • Vapepan hälytysjärjestelmä
  • OHTO -hälytysharjoitus

Kurssilla käydään läpi päivystäjän tehtäviä ja harjoitellaan hälyttämistä. Kurssin rakenne muotoutuu tarkemmin kurssilaisten määrän ja kokemustason mukaan.

Kurssi on maksuton ja kurssille hyväksytyille osallistujille tarjotaan lounas sekä korvataan matkakuluja 0,22€/km yhteiskyytien (mahdollisuuksien mukaisesti) osalta.

Kurssilaiset tarvitsevat kurssille mukaan oman tietokoneen tai tabletin nettiyhteydellä varustettuna.

Ilmoittautumiset kurssille tapahtuvat 5.5. mennessä klikkaamalla tästä.

Lisätietoja:
Valmiuspäällikkö Mika Korppinen
p. 0400 648 268 tai mika.korppinen [ät] redcross.fi

Yhteistyössä:
STEA ja Opintokeskus Sivis