Valmiuspäivystäjäkoulutus

26.11.2022 - 26.11.2022 Kuopio

SPR Kuopion osaston koulutustila, Puijonkatu 9
Tarkka kellonaika (n. 9-16)  ilmoitetaan myöhemmin

Koulutus on suunnattu uusille valmiuspäivystäjäksi Savo-Karjalan alueella haluaville. Tarvetta uusille valmiuspäivystäjille on erityisesti Pohjois-Savon puolelta. Myös nykyiset valmiuspäivystäjät ja vapepa-johtajat ovat tervetulleita kertaamaan.

 

Mikä valmiuspäivystäjä?
Valmiuspäivystäjät ovat vapaaehtoisia, jotka vastaavat viranomaisten hälytyksiin ja hälyttävät vapaaehtoisia tehtäväpaikalle. Valmiuspäivystäjältä edellytetään hyviä perustietoja Vapepa-toiminnasta ja tietokoneen käyttötaitoja, kykyä toimia paineenalaisena sekä palvelualttiutta. Hyvällä valmiuspäivystäjällä on herkät tuntosarvet: hän tuntee oman alueensa Vapepan resurssit ja osaa rohkeasti tarjota niitä viranomaisen avuksi.

Päivystysvuorossa olevan valmiuspäivystäjän osalta hälytystehtävä käynnistyy, kun viranomainen hälyttää Vapepan avukseen soittamalla Vapepan maakunnalliseen hälytysnumeroon. Valmiuspäivystäjä selvittää Vapepan resurssin ja etsii hälytystehtävälle vapepa-johtajan, jonka jälkeen käynnistää hälytysryhmien hälyttämisen sähköisellä OHTO-hälytysjärjestelmällä.

Valmiuspäivystys ei ole paikkaan sidottua, vaan päivystää voi missä vaan, missä puhelimessa on toimiva nettiyhteys. Savo-Karjalan alueella päivystäjiä on aina vuorossaan 2 hlö. Vuorot (2vkoa) jaetaan etukäteen joulukuun päivystäjätapaamisessa päivystäjien toiveet huomioiden, mutta vuoroja muutetaan vuoden aikana myös tarpeen mukaan.

Käytyäsi valmiuspäivystäjäkoulutuksen sitoudut ottamaan 1-3 päivystysvuoroa vuodessa sekä osallistumaan kerran vuodessa valmiuspäivystäjien tapaamiseen. Valmiuspäivystäjänä teet myös vaitiolositoumuksen Vapepan hälytysjärjestelmiin ja hälytystehtäviin liittyviin tehtäviin liittyen.

Koulutuksessa käydään läpi päivystäjän tehtäviä, hälyttämistä prosessina sekä OHTO-hälytysjärjestelmää. Kurssilaiset tarvitsevat kurssille mukaan oman tietokoneen tai tabletin nettiyhteydellä varustettuna.

 

Koulutus on maksuton.
Osallistujille tarjotaan lounas ja kahvitus päivän aikana. Koulutukseen hyväksytyille maksetaan tarvittaessa matkakorvaus (0,23€/km tai matkaliput) kodin ja kurssipaikan väliseltä matkalta.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 13.11. mennessä klikkaamalla tästä.

 

Lisätietoja:
Mika Korppinen
mika.korppinen [ät] redcross.fi
p. 0400 648 268

Koulutuksen järjestää SPR Savo-Karjalan piiri sekä Vapepan Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntatoimikunnat

Koulutusta tukemassa STEA, Opintokeskus Sivis ja Itä-Suomen poliisilaitos