Valmiuspäivystäjäkoulutus, Länsi-Suomi

30.11.2022 - 01.12.2022 klo 18:00 - 21.00 Jyväskylä / Seinäjoki

Kiinnostaako valmiuspäivystäjän vapaaehtoistehtävä?

Valmiuspäivystäjä toimii linkkinä viranomaisten ja vapaaehtoisten välillä, vastaanottaa tukipyyntöjä ja ohjaa niitä edelleen vapaaehtoisille. Hyvällä valmiuspäivystäjällä on herkät tuntosarvet: hän tuntee Vapaaehtoisen pelastuspalvelun (Vapepa) ja Suomen Punaisen Ristin (SPR) toimintaa ja osaa rohkeasti tarjota niitä viranomaisen avuksi. Hän osaa myös sanoa, jos tarvittavia valmiuksia ei ole. Päivystäjän tärkein ominaisuus on rauhallisuus ja oikea palveluasenne, hän on hyvä kuuntelemaan ja kertomaan asiansa lyhyesti. Valmiuspäivystäjän tehtävä on erinomainen näköalapaikka pelastuspalvelujärjestöjen laaja-alaiseen toimintaan ja viranomaisyhteistyöhön.

Valmiuspäivystäjänä et toimi yksin, tukenasi on koko ajan joukko kokeneita Vapepan päivystäjiä ja SPR:n Länsi-Suomen piirin toimihenkilöitä. Tukipyynnön välittäminen vapaaehtoisille tapahtuu pääosin sähköisen OHTO-hälytysjärjestelmän avulla ja voit hoitaa tehtävää missä vain, kunhan pääset toimivan netin äärelle. Päivystysvuorot ovat sovittavissa ja kestävät yleensä yhden viikon kerrallaan, ja pakollisten omien menojen ajaksi löytyy aina tuuraajia.

Valmiuspäivystäjän tehtävä sopii sinulle jos:

  • Tunnet Vapepan ja SPR:n toimintaa ja olet mukana hälytysryhmässä.
  • Olet kiinnostunut kehittämään omaa osaamistasi osana vapaaehtoisten ja viranomaisten yhteistyötä.
  • Pystyt hetkellisesti irrottautumaan töistäsi tukitehtävien aikana.
  • Omistat kannettavan tietokoneen tai tabletin ja käytössäsi on puhelin ja nettiyhteys.

Yhden illan (3 h) valmiuspäivystäjäkoulutuksessa saat riittävän perehdytyksen tehtävään ja OHTO-järjestelmän käyttöön. Koulutuksessa avataan eri viranomaisten tukitehtävien erityispiirteet, sekä tehdään käytännön harjoituksia. Mukaan koulutukseen tarvitset muistiinpanovälineet, sekä oman kannettavan tietokoneen tai tabletin.

2022 valmiuspäivystäjäkoulutukset järjestetään

  • Keskiviikkona 30.11.29022 klo 18.00 Jyväskylässä SPR:n piiritoimistolla, Ailakinkatu 5, 40100 Jyväskylä (katutason luokka)
  • Torstaina 1.12.2022 klo 18.00 Seinäjoella SPR:n piiritoimistolla, Laturitie 2, 60510 Hyllykallio

Koulutus on suunnattu uusille valmiuspäivystäjille, mutta täydentää ja päivittää myös jo toiminnassa mukana olevien valmiuspäivystäjien osaamista.

Ilmoittautuminen valmiuspäivystäjäkoulutuksiin 28.11.2022 mennessä: https://www.lyyti.in/Valmiuspaivystaja2022

Lisätietoja valmiuspäivystäjän tehtävästä:

Aki Valonen
Valmiuspäällikkö
p. 040 528 0902
aki.valonen@redcross.fi

Ilmoittaudu mukaan