TERVETULOA HENKISEN TUEN PERUSKURSSILLE VERKOSSA

14.05.2024 - 21.05.2024 klo 17.30-20.00
Aika: Ti 14.5. ja ti 21.5. klo 17.30-20.00 ja ennakkotehtävät
Kenelle: Uusille ja jo toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Toimiessasi vapaaehtoisena on tärkeää, että oma elämäsi on tasapainossa.
Kuka tahansa voi kohdata hädässä olevan ihmisen, joka kaipaa tunnetason ja käytännön tukea eli henkistä ensiapua. Kriisitilanteita syntyy jatkuvasti. Toisinaan ne ovat vähäisiä ja luonteeltaan henkilökohtaisia, ja niiden vaikutukset kohdistuvat vain yksittäiseen ihmiseen. Joskus taas kriisit ovat suuria ja aiheuttavat haittaa suurelle ihmisjoukolle. Kriisitilanteen laajuudesta riippumatta ihmiset saattavat tarvita henkistä ensiapua.

Vapaaehtoisena voit kohdata hädässä olevia ihmisiä omassa tehtävässäsi. Henkisen ensiavun taitojen opettelu ja kriisireaktioiden ymmärtäminen antavat valmiuksia auttaa muita ja myös itseä mahdollisissa kriisitilanteissa.

Kurssin sisällöt ovat:
– mitä henkinen ensiapu on
– miksi tukea tarjotaan
– kuka voi tarjota henkistä ensiapua
– ketkä sitä tarvitsevat
– katso, kuuntele, yhdistä – toimintamalli
– psykososiaalisen tuen palvelujärjestelmä
– auttajan itsehoito
– lisävahingon välttämisen periaate

Kouluttajat: Kouluttajina toimivat Punaisen Ristin henkisen tuen kouluttajat Riitta Merri ja Jari Korhonen. Koulutusmateriaali perustuu Kansainvälisen Punaisen Ristin psykososiaalisen tuen keskuksen materiaaleihin.
Koulutuksen hinta on 10e Punaisen Ristin jäsenille, muille 40e.
Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.
Ilmoittaudu mukaan