Palolentotoiminnasta koulutusta Jyväskylän Tikkakoskella

05.07.2022 klo 18.00 - Jyväskylä

Vapaaehtoisten ilmailuharrastajien lentokoneesta suorittamat metsäpalojen tähystyslennot, lyhyesti palolennot, ovat kuuluneet Suomen kesään jo lähes neljänkymmenen vuoden ajan. Metsäpalojen lentotähystys on lentokoneilla tapahtuvaa säännöllistä valvontaa maastopalojen havaitsemiseksi. Toiminnan tarkoitus on havaita maastopalot ajoissa, ja näin estää niiden leviäminen suurelle alueelle. Maastopaloiksi luokitellaan mm. metsäpalot, ruohikkopalot ja turvetuotantoaluepalot.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) tehtävänä on järjestää tehokas metsäpalojen lentotähystys koko Suomessa. Palveluntuottajana on yleensä paikallinen ilmailukerho tai ilmailualan yritys. Keski-Suomen maakunnan alueella palveluntuottajana on Keski-Suomen Ilmaliljat ry (KSI).

Kaiken palolentokiireen keskellä tiistaina 5.7.2022 klo 18 alkaen pidetään parin tunnin mittainen koulutussession palolentotoiminnasta. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu uusille, toimintaan mukaan haluaville. Vanhat tekijätkin ovat tervetulleita mukaan. Tilaisuus pidetään Jyväskylän lentoasemalla Keski-Suomen Ilmailijoiden koulutustilassa. (Töpinäntien päässä viimeisenä oleva lentokonehalli)

Tilaisuus järjestetään myös etäosallistumismahdollisuuden. Ilmoittautumiset tilaisuuteen sähköpostitse kimmo.nortaja@gmail.com mieluiten jo maanantai-iltaan klo 21 mennessä, niin saadaan kartoitettua osallistujamäärää sekä rakennettua postituslistan niitä varten, joille lähetään linkki etäosallistumista varten.

Tämän viestin jakelu on tarkoituksella mahdollisimman laaja, jotta se tavoittaisi suuren joukon asiasta mahdollisesti kiinnostuneita.

Lämpöisin palolentoterveisin,
Jyväskylän tukikohdan päällikkö
https://ksi.fi/palolento-ja-sar-toiminta/