PERUTTU! NASTA 2020: Vinka 2020 -harjoitus

27.11.2020 - 29.11.2020 Jyväskylä, Ilmasotakoulu, Tikkakoski

PERUTTU!

 

 

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.

Vinka 2020 -harjoitus järjestetään 27.11.2020 – 29.11.2020 Jyväskylässä, Ilmasotakoululla Tikkakoskella.

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

  • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
  • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Kurssit

Harjoitus koostuu kymmenestä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on organisaatiolle tarkoitettu JohdaNASTA III -kurssi. Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä. Katso kurssikuvaukset tämän sivun sivun liitteistä löytyvästä esitteestä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen NASTA Vinka 2020 -harjoitukseen alkaa torstaina 27.8. ja 28.8. porrastetusti:

Torstai 27.8. kello 9
Etsintä (Vapepa)
Informaatiovaikuttaminen
Joukkomuonitus maastossa

Torstai 27.8. kello 13
Jokanaisen selviytymispakki
Lentopelastajan perehdytyskurssi

Perjantai 28.8. kello 9
Maastotaidot ja luonnonmuona
Viestikurssi
Pohjoinen turva (kutsukurssi)

Perjantai 28.8. kello 13
Myrskyn silmässä (jatkotason kurssi)
Turvallisesti vesillä

Ilmoittautuminen päättyy 16.9.2020 klo 15:00.

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, kannattaa se tehdä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset”.

Vasta rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua Vinka 2020 -harjoituksen kurssille. Ilmoittautua voi vain yhdelle edellä mainituista kursseista. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu (75,00 euroa) sisältää:

  • opetuksen ja opetusmateriaalin
  • muonituksen
  • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
  • varusteet

Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta harjoituskirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.

Yhteiskuljetuksia harjoitukseen

Naisten Valmiusliiton alueneuvottelukunnat voivat järjestää yhteiskuljetuksia harjoitukseen eri puolilta Suomea. Tiedustele mahdollista yhteiskuljetusta oman alueesi alueneuvottelukunnasta.

Vinka 2020-harjoituksen Facebook-sivulle perustetaan kyytipörssi osallistujen omatoimista verkostoitumista/kyytien sopimista varten. Seuraa siis harjoituksen Facebook sivuja (tulossa).

Vinka 2020 somessa

Vinka 2020 Facebookissa, osoitteessa https://www.facebook.com/vinka2020

Liitteet