Yhteistoimintaharjoitus KUOPIO2022

10.09.2022 - 10.09.2022 klo 10.00-16.00 Siilinjärvi

Rissalan lentokenttä ja lähialue (maalla ja vesillä)

Harjoitus on suunnattu Vapepa Kuopion johtoryhmälle, jäsenjärjestöjen hälytysryhmille sekä viranomaisille. Itä-Suomen poliisilaitos sekä Kuopion Järvipelastajat ja Suomen Lentopelastusseuran joukot osallistuvat harjoitukseen.

Yhteistoiminnan lisäksi harjoituksen teemana on maastokarttasovelluksen hyödyntäminen etsinnän johtamisessa ja dokumentoinnissa. Karttasovellusta on tarkoitus hyödyntää monipuolisesti niin johtopaikalla, kuin hälytysryhmäläisillä (mm. alueiden jako, sijaintien jako /seuranta, koordinaattipisteiden avulla toimiminen, etsittyjen alueiden dokumentointi).

Harjoitus on maksuton, osallistujille tarjotaan kevyt kenttälounas ja kahvitus.

 

Harjoituksen pääteemana on maastokarttasovelluksen hyödyntäminen etsintätehtävillä. Toivommekin, että mahdollisimman moni lataisi sovelluksen puhelimeensa ennakkoon ja  perehtyisi siihen. Ennen YT-harjoitusta järjestämme vielä yhden maastokarttasovelluksen käyttöön valmentavan koulutuksen. Koulutus järjestetään Rissalassa to 1.9. klo 17:30. Koulutukseen etusijalla on YT-harjoitukseen osallistuvat hälyryhmäläiset sekä Vapepa johto.

Ilmoittautumiset maastokarttasovelluksen koulutukseen ke 31.8. mennessä: vapepa.kuopio@gmail.com

 

Huom. YT-harjoitukseen voi osallistua myös ilman Maastokarttasovellus tuntemusta. Toivotaan mahdollisimman runsasta osallistumista!

Hälytysryhmien ilmoittautuminen (ml. henkilömäärä) harjoitukseen ma 5.9. mennessä vapepa.kuopio [ät] gmail.com.

 

Harjoituksen järjestää Vapepa Kuopion paikallistoimikunta
Vapepan harjoitustoimintaa tukee STEA ja Itä-Suomen poliisilaitos