Henkisen tuen peruskurssi

05.06.2023 - 05.06.2023 klo 9.00-15.30 Iisalmi

SPR Iisalmen osaston koulutustila, Ahjolankatu 7B

Kuka tahansa voi kohdata hädässä olevan ihmisen, joka kaipaa tunnetason ja käytännön tukea eli henkistä ensiapua. Kriisitilanteita syntyy jatkuvasti. Toisinaan ne ovat vähäisiä ja luonteeltaan henkilökohtaisia, ja niiden vaikutukset kohdistuvat vain yksittäiseen ihmiseen. Joskus taas kriisit ovat suuria ja aiheuttavat haittaa suurelle ihmisjoukolle. Kriisitilanteen laajuudesta riippumatta ihmiset saattavat tarvita henkistä ensiapua.

Punaisen Ristin ja Vapepan hälytysryhmien vapaaehtoiset kohtaavat hädänalaisia ihmisiä omissa tehtävissään. Henkisen ensiavun taitojen opettelu ja kriisireaktioiden ymmärtäminen antavat valmiuksia auttaa muita ja myös itseä mahdollisissa kriisitilanteissa.

Kenelle: Jokaiselle asiasta kiinnostuneelle ja jo toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Vapaaehtoisille, jotka toimivat mm. puhelinauttajina, ensiapu- ja valmiustoiminnassa, ruoka-aputoiminnassa, omaishoitajien tukitoiminnassa, ystävä- ja nuorisotoiminnassa tai maahanmuuttajien tukena. Kurssi on myös ensimmäinen askel kohti SPR:n henkisen tuen vapaaehtoisena toimimista hälytysryhmissä, mutta antaa yleisiä perusvalmiuksia myös muiden ryhmien auttamistoimintaan.

Kurssi on maksuton
Kurssin käyminen ei vielä sido osallistujaa mihinkään

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 31.5. mennessä
henkisen tuen kouluttaja Aija Pellikka, pellikkaaija [ät] gmail.com

Koulutuksen järjestää SPR Savo-Karjalan piiri