Etsinnän peruskurssi (8ot) reserviläisille

14.08.2021 - 14.08.2021 klo 9.00-17.00 Kontiolahti

Tähtikallio, Tähtitornintie 3, Jakokoski

Koulutus on suunnattu Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin ja Reserviläispiirin aktiiveille ja jäsenyhdistyksille.

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät
  • käytännön toiminta maastossa.

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään.

Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

 

Kurssi on maksuton.
Kurssille osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja eikä osallistuminen sido osallistujaa toimintaan. Harjoitukset järjestetään ulkona kurssin aikana, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

 

Ilmoittaudu mukaan 1.8. mennessä Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin ja Reserviläispiirin antamien ohjeiden mukaisesti.

Osallistujille lähetetään hyvissä ajoin ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 hlöä. Kurssille mahtuu enintään 20 osallistujaa.

Kurssi järjestetään koronatilanne huomioiden turvallisuusohjeita noudattaen lähikoulutuksena tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin tai vaihtoehtoisin järjestelyin. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus harjoitella etsintää lisää lauantaina 21.8. osana SAR POKA 2021 -kotiseutuharjoitusta.

Kurssilaisille tarjotaan kahvitus päivän aikana. Lounas on omakustanteinen ja tapahtuu omin eväin tai paikallisia palveluita hyödyntäen.

 

Kurssin kouluttajana toimii Juha Karhinen (Lieksa, Maanpuolustuskiltojen Liitto), p. 0400 487 077, j.karhinen [ät] telemail.fi.

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Pohjois-Karjalan maakuntatoimikunta

 

 Toimintaa tukemassa LähiTapiola Itä ja OK-Sivis