Etsinnän peruskurssi

19.11.2022 - 19.11.2022 klo 9.00-17.00 Valtimo, Nurmes

Karhunpään kylätalo, Neitivirrantie 35

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:
  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät
  • käytännön toiminta maastossa.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Nurmeksen (Valtimon) alueen jäsenyhdistyksille ja Vapepa-toiminnasta kiinnostuneille. Kurssille on varattu muutamia paikkoja myös naapurikuntien Vapepa-jäsenjärjestöjen vapaaehtoisille.

Koulutus sisältää seuraavat aiheet:
  • Vapepan verkosto ja toiminta
  • Viranomaisten toimiminta
  • Vapepan hälytysryhmät ja hälyttäminen
  • OHTO-hälytysjärjestelmä
  • Etsintämenetelmät maastossa
.
Koulutus on maksuton
.
Kurssilaisille tarjotaan kahvitus päivän aikana. Lounas on omakustanteinen ja varataan kyläyhdistykseltä ilmoittautumisen yhteydessä.
.
Kurssille osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja eikä osallistuminen sido osallistujaa toimintaan. Harjoitukset järjestetään ulkona kurssin aikana, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.
.

Ilmoittautumiset 6.11. mennessä klikkaamalla TÄSTÄ.

Osallistujille lähetetään sähköpostilla ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 hlöä. Kurssille mahtuu enintään 25 osallistujaa.

Kurssin osallistujatiedot tallennetaan SPR:n rekisteriin EU-tietosuoja-asetuksen mukaisesti ja poistetaan, kun toiminnan rahoittajasta johtuvat velvoitteet ovat täyttyneet.

 

Kurssi järjestetään koronatilanne huomioiden voim,assa olevia turvallisuusohjeita noudattaen lähikoulutuksena tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin tai vaihtoehtoisin järjestelyin.

Kurssin kouluttajana toimii Juha Karhinen, p.0400 487 077, j.karhinen [ät] telemail.fi

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Pielisen Karjalan paikallistoimikunta yhteistyössä SPR Savo-Karjalan piirin kanssa
Yhteistyössä mukana STEA ja Opintokeskus Sivis sekä Itä-Suomen poliisilaitos