Etsinnän peruskurssi

13.08.2022 - 13.08.2022 klo 9.00-17.00 Kontiolahti

Kontiolahden Jakokoski

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin ja Reserviläispiirin aktiiveille ja jäsenyhdistyksille. Kurssi avautuu 12.7. alkaen myös muille vapaaehtoisille, jos kurssilla on vapaita paikkoja.

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät
  • käytännön toiminta maastossa.

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

 

Kurssi on maksuton.

Kurssilaisille tarjotaan kahvitus päivän aikana. Omakustanteinen lounas on vapaaehtoinen ja varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssille osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja eikä osallistuminen sido osallistujaa toimintaan. Harjoitukset järjestetään ulkona kurssin aikana, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

 

Ilmoittaudu mukaan 29.7. mennessä klikkaamalla tästä (ilmoittautumisaikaa jatkettu).

Osallistujille lähetetään hyvissä ajoin ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 hlöä. Kurssille mahtuu enintään 20 osallistujaa.

Kurssi järjestetään koronatilanne huomioiden turvallisuusohjeita noudattaen lähikoulutuksena tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin tai vaihtoehtoisin järjestelyin.

 

Kurssin kouluttajana toimii Juha Karhinen (Lieksa, Maanpuolustuskiltojen Liitto), p. 0400 487 077, j.karhinen [ät] telemail.fi.

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Pohjois-Karjalan maakuntatoimikunta
Yhteistyössä mukana STEA, LähiTapiola Itä ja Opintokeskus Sivis