Etsinnän peruskurssi

29.10.2022 - 29.10.2022 klo 9.00-17.00 Heinävesi

Varjentiinin sali, Virastokuja 4 (kirjasto)

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Heinäveden alueen jäsenyhdistyksille ja Vapepa-toiminnasta kiinnostuneille. Kurssille on varattu muutamia paikkoja myös naapurikuntien Vapepa-jäsenjärjestöjen vapaaehtoisille.

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät
  • käytännön toiminta maastossa

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintätehtävälle. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

 

Kurssi on maksuton
Kurssilaisille tarjotaan kahvitus päivän aikana. Lounasruokailu on omakustanteinen joko omia eväitä tai paikkakunnan tarjontaa käyttäen.

Kurssille osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja eikä osallistuminen sido osallistujaa toimintaan. Harjoitukset järjestetään ulkona kurssin aikana, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

 

Ilmoittaudu mukaan 23.10. mennessä KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.

Osallistujille lähetetään hyvissä ajoin ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10 hlöä. Kurssille mahtuu enintään 25 osallistujaa.

Kurssi järjestetään koronatilanne huomioiden turvallisuusohjeita noudattaen lähikoulutuksena tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin tai vaihtoehtoisin järjestelyin.

 

Kurssin kouluttajana toimii Mauno Kokkonen p. 045 7845 0039, mauno.kokkonen [ät] opaasi.fi

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Joensuun paikallistoimikunta yhteistyössä SPR Savo-Karjalan piirin kanssa.
Yhteistyössä mukana STEA, Opintokeskus Sivis ja Itä-Suomen poliisilaitos