PERUTTU ! Etsintä ja viestikurssi (yhdistetty)

13.05.2023 - 14.05.2023 klo 9:00-18:00 Asikkala

Harjoituspainotteinen yhdistelmäkurssi järjestetään Asikkalassa 13.-14.5.2023 (la klo 9–18 ja su klo 9–16). Kurssin rakenteen vuoksi ei ole mahdollista osallistua vain toiseen osioon.

Kurssi on tarkoitettu kaikille Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) toiminnasta kiinnostuneille. Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Kurssin käytyäsi tunnet perusasiat mm. seuraavista:

• etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen

• etsintämenetelmät

• käytännön toiminta etsintätilanteessa

• viranomaisyhteistyö

• radiopuhelimen käyttö ja käsittely

• Vapepan puheohje ja viestitoiminnan periaatteet

Kurssiin sisältyy orientoiva ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä, samoin kuin kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet.

Kurssin hinta on 40 euroa, sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin ja ruokailut. Kurssimaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Kurssipaikalla on mahdollisuus myös majoittumiseen. Huomioitavaa, että majoituskapasiteetti on rajallinen.

Ilmoittaudu mukaan 5.5.2023 mennessä lomakkeella:https://forms.office.com/r/DPYHZJmNJy

Kurssille mahtuu mukaan enintään 20 henkeä ja ensisijalla otamme kurssille päijät-hämäläisiä. Kurssi on kaikille yli 16-vuotiaille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja tai -taitoja. Harjoitukset järjestetään pääasiassa ulkona, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Päijät-Hämeen paikallistoimikunta yhteistyössä Punaisen Ristin Hämeen piirin kanssa. Pääkouluttajina kurssilla toimivat valmiuskouluttajat Taru Leskinen (etsintä) ja Jouni Ståhl (viesti).

Lisätietoja kurssista antaa Taru Leskinen 040-720 4958 tai sähköpostitse koulutus.vapepapaijathame@gmail.com.