Etsintä- ja viestikurssi

19.09.2020 - 20.09.2020 Asikkala

Harjoituspainotteinen yhdistelmäkurssi järjestetään Asikkalassa 19.-20.09.2020 (la klo 9-18 ja su klo 9-16). Kurssin rakenteen vuoksi ei ole mahdollista osallistua vain toiseen osioon.

Kurssi on tarkoitettu kaikille Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) toiminnasta kiinnostuneille. Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Kurssin käytyäsi tunnet perusasiat mm. seuraavista:
• etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
• etsintämenetelmät
• käytännön toiminta etsintätilanteessa
• viranomaisyhteistyö
• radiopuhelimen käyttö ja käsittely
• Vapepan puheohje ja viestitoiminnan periaatteet

Ilmoittaudu mukaan 06.09.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen koulutus.vapepapaijathame@gmail.com. Muistathan ilmoittaa mahdolliset ruokavaliosi.
Kurssiin sisältyy orientoiva ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä, samoin kuin kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet.

Kurssin hinta on 40 euroa, sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin ja ruokailut. Kurssimaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Kurssipaikalla on mahdollisuus myös majoittumiseen.
Kurssi on kaikille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja tai -taitoja. Harjoitukset järjestetään pääasiassa ulkona, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Päijät-Hämeen paikallistoimikunta yhteistyössä Punaisen Ristin Hämeen piirin kanssa. Pääkouluttajina kurssilla toimivat valmiuskouluttajat Pasi Murto (etsintä) ja Jouni Ståhl (viesti).

Lisätietoja kurssista antaa Pasi Murto, puh. 040 663 6555 tai sähköpostitse koulutus.vapepapaijathame@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!