Etsintä- ja viestikurssi

04.05.2019 - 05.05.2019 Asikkala

Harjoituspainotteinen yhdistelmäkurssi järjestetään Asikkalassa 4.-5.5.2019 (la klo 9-18 ja su klo 9-16). Kurssin rakenteen vuoksi ei ole mahdollista osallistua vain toiseen osioon.

Kurssi on tarkoitettu kaikille Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (Vapepa) toiminnasta kiinnostuneille. Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Kurssin käytyäsi tunnet perusasiat mm. seuraavista:

  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät
  • käytännön toiminta etsintätilanteessa
  • viranomaisyhteistyö
  • radiopuhelimen käyttö ja käsittely
  • Vapepan puheohje ja viestitoiminnan periaatteet

Ilmoittaudu mukaan 26.04.2019 mennessä sähköpostilla osoitteeseen koulutus.vapepapaijathame@gmail.com. Muistathan ilmoittaa mahdolliset ruokavaliosi.

Kurssiin sisältyy orientoiva ennakkotehtävä, joka lähetetään osallistujille hyvissä ajoin ennen kurssia, samoin kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet.

Kurssin hinta on 40 euroa, sisältäen koulutuksen, kurssimateriaalin ja ruokailut. Kurssimaksu maksetaan käteisellä paikan päällä. Kurssipaikalla on mahdollisuus myös majoittumiseen ilman lisämaksua.

Kurssi on kaikille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja tai -taitoja. Harjoitukset järjestetään pääasiassa ulkona, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Kurssin järjestää Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun Päijät-Hämeen paikallistoimikunta. Pääkouluttajina kurssilla toimivat valmiuskouluttajat Virpi Pykälistö (etsintä) ja Jouni Ståhl (viesti).

Lisätietoja kurssista antaa Virpi Pykälistö numerosta 040 865 1936 (jätä soittopyyntö) tai sähköpostitse virpi.pykalisto@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!