Etsinnän peruskurssi tulossa

11.12.2022
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsinnän peruskurssi 11.12.2022 kello 9-17, Vantaan Keimola

Harjoituspainotteisella kurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa.
Paikkana toimii Kaiun Maja, Kirkantie 15, 01750 Vantaa
Kurssimaksu on 20 euroa ja se sisältää koulutuksen, lämpimän aterian sekä kahvin tai teen..

Kurssin käytyään kurssilaiset tuntevat yleisimmin käytettävät etsintämenetelmät ja osaavat toimia niissä etsijöinä. Osallistujat tietävät myös Vapepan toiminnan ja viranomaisyhteistyön periaatteet, henkilökohtaisen valmiuden osa-alueet, vastuuasiat ja osaavat varautua etsintöihin sekä toimia etsintähälytyksessä.

Kurssi sisältää teoriaopetusta, pienimuotoisia ryhmätehtäviä ja ohjattua etsintäharjoittelua maastossa. Pukeudu säänkestäviin vaatteisiin, joissa pystyt liikkumaan turvallisesti maastossa. Ota mukaasi vesipullo, pientä evästä ja muistiinpanovälineet.

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Vapepa järjestää pitkin vuotta myös etsintäharjoituspäiviä, joissa on hyvä käydä kurssin jälkeen harjoittelemassa etsintää ja täydentämässä tietojaan.

Lähempänä koulutuspäivää saat vielä erikseen kurssikirjeen, jossa on lisätietoa kurssipäivästä..

  • Kurssille otetaan 30 osallistujaa.
  • Kurssin suorittanut saa kurssitodistuksen sekä persvalmiuden toimia Vapepan etsintätehtävässä ja hälytysryhmän jäsenenä.
  • Kurssin vetäjinä toimivat Kalle Kivimaa ja Mape Kullberg sekä muita vapaaehtoisia.
Ilmoittaudu mukaan