Etsinnän ja pelastuspalvelun peruskurssi

31.08.2019 - 01.09.2019 klo 9.00-14.00 Nurmes

Sotinpuron harjoitusalue, Sotinpurontie 78

Kurssi käynnistyy lauantaina 31.8. klo 9.00 ja päättyy sunnuntaina 1.9. klo 14.00.

Tervetuloa Vapaaehtoisen pelastuspalvelun yhdistetylle Vapepan pelastuspalvelun peruskurssille sekä etsinnän peruskurssille!

Koulutus järjestetään Maanpuolustusyhdistyksen (MPK) Sotinpuro 2019 -harjoituksen yhteydessä.

Harjoituspainotteisella kurssilla saat ensin perustiedot Vapepasta ja sen toiminnasta viranomaisten tukena sekä pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa. Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • Vapepan toimintamuodot ja koulutus
  • Vapepan hälytysryhmät ja hälyttäminen
  • vapaaehtoisten rooli viranomaisten tukena
  • etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • etsintämenetelmät ja
  • käytännön toiminta maastossa.

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikallisten Vapepa-järjestöjen hälytysryhmiin, joita poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan.

Kurssimaksu 15 euroa laskutetaan osallistujilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Kurssimaksu sisältää koulutuksen, kenttäruokailut sekä telttamajoituksen.

Ilmoittautumiset tapahtuvat 4.8. mennessä klikkaamalla tästä.

Mukaan mahtuu 25hlöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujille lähetetään sähköpostitse ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja tarkemmat kurssiohjeet.

Kurssi on kaikille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja. Harjoitukset järjestetään maastossa, joten osallistujan on kyettävä liikkumaan turvallisesti maastossa.

Koulutus on osa MPK:n Sotinpuro 2019-koulutusviikonloppua, joka sisältää useampia koulutuksia ja harjoituksia, mm. Naisten Valmiusliiton PikkuNASTA-harjoitus, luonnonmuonakurssi, johto- ja huoltokurssit sekä joukko sotilaallisia kursseja. Alueella myös Sotilaskodin palvelut. Lisätietoa MPK:n koulutuskalenterista.

Kurssin järjestää Vapaaehtoinen pelastuspalvelu yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa.

Lisätietoja:
Juha Karhinen, p. 0400 487 077 tai j.karhinen [ät] telemail.fi

Tervetuloa mukaan!

Yhteistyössä mukana:
STEA, Opintokeskus Sivis ja MPK Savo-Karjala