Etsinnän peruskurssi ja poliisin johtama koirapainotteinen etsinnän harjoitus- ja koulutusviikonloppu Haukiputaan Virpiniemessä

30.09.2022 - 02.10.2022 klo Pe 18-21, La 8-16.00 ja Su 8-12 Haukipudas

Tervetuloa etsinnän peruskurssille ja poliisin johtamaan koirapainotteiseen etsinnän koulutus-ja harjoitusviikonloppuun!

Koulutus järjestetään Haukiputaan Virpiniemessä 30.9.-2.10.2022.
Harjoitus alkaa koirakkojen osalta jo pe 30.9. klo 18. ja päättyy su 2.10. klo 12.00
Etsinnän peruskurssi la 1.10 klo 8-16.00 järjestetään Kellon Nuorisoseuran talolla osoitteessa Kellontie 272, 90820 Oulu ja maastoharjoitus Virpiniemessä.

Etsinnän peruskurssi

Harjoituspainotteisella etsinnän peruskurssilla pääset tutustumaan kadonneen ihmisen etsintään maastossa.

Kurssin käytyäsi tunnet mm. seuraavat perusasiat:

  • Etsintävalmius ja etsintäryhmän hälyttäminen
  • Etsintämenetelmät
  • Käytännön toiminta maastossa

Kurssin käytyäsi sinulla on mahdollisuus päästä mukaan paikalliseen Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsintään. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista eikä kurssille osallistuminen sido sinua toimintaan. 

Koirakkojen PAIKAT TÄYNNÄ! Viikonlopun yhteydessä järjestetään Vapepan koiratoiminnan hälytysryhmäläisille poliisin johtama harjoitusviikonloppu. Viikonlopun tavoitteena on antaa valmiuksia koiralla tapahtuvaan jäljestykseen. Kurssilla paneudutaan pelastusetsinnällä tapahtuvaan jäljestykseen, esine- ja henkilöetsintään, siihen liittyviin haasteisiin ja miten niihin voidaan harjoitella. Koulutuspäivät koostuvat teoriaosuudesta sekä maastoharjoituksista. Lauantaina peruskurssilaiset osallistuvat yhteiseen etsintäharjoitukseen koirakkojen kanssa. Koirakurssille mahtuu 16 osallistujaa (ohjaajaa koiransa kanssa). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tavoitteena on yhtenäistää vapaaehtoisten toimintakäytäntöjä etsinnässä viranomaisten toimintamallin mukaisiksi sekä kehittää ja kouluttaa koiria poliisin johtamiin etsintätehtäviin.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.9.2022 tästä.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita osallistutko koko viikonloppuun (koiratoimijoille) vai pelkästään lauantain peruskurssille.  Osallistujille lähetetään ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman ja saapumisohjeet. Kurssin on maksuton.

Etsinnän peruskurssi on kaikille avoin eikä osallistuminen edellytä ennakkotietoja. Koiratoiminnan harjoitukseen osallistuvan tulee kuulua Vapepan hälytysryhmään.

Koulutukseen osallistuvan tulee varustautua maastossa liikkumiseen sopivilla varusteilla, sääolot huomioon ottaen. Mukaan tulee ottaa myös paikantamiseen ja suunnistamiseen sopivat välineet. Koiranohjaajan tulee huolehtia mukaan myös koiralleen koulutuksessa tarvittavat vahvisteet sekä etsintään tarvittavat varusteet.

Kurssin järjestää Vapepa Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu yhteistyössä poliisin kanssa.

 

Lisätietoa

Etsinnän peruskurssin osalta:
Marika Tähti
p.  040 501 7788
marika.tahti@gmail.com

 

 

Ilmoittaudu mukaan